Gümüşhane Üniversitesi Dünya Organik Tarım Kongresinde

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri, İstanbul’da Uluslararası Organik Tarım Federasyonu (IFOAM) tarafından düzenlenen 18. Dünya Organik Tarım Kongresine kalabalık bir ekiple katılan tek üniversite oldu.

Gümüşhane Üniversitesi Dünya Organik Tarım Kongresinde
Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri, İstanbul’da Uluslararası Organik Tarım Federasyonu (IFOAM) tarafından düzenlenen 18. Dünya Organik Tarım Kongresine kalabalık bir ekiple katılan tek üniversite oldu.

“Kuzeydoğu Karadeniz İllerindeki Organik Tarım ve Hayvancılık Sektöründe Kayıt Altına Almayı İyileştirmek ve İç Denetim/Kalite Sistemlerini Kurmak” isimli bir de çalıştay gerçekleştiren Gümüşhane Üniversitesi heyeti, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’a ve katkılarından dolayı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) teşekkür etti.

Kongrede Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal’ın oturum başkanlığını yürüttüğü çalıştayda Almanya’dan katılan FİBL Müdürü Prof. Dr. Gerold Rahmen “AB’de ve Almanya’da Organik Tarım Kayıt Tutma Uygulamaları”, Anadolu Ekolojik Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu Temsilcisi Dr. Namık Kirazlar "Türkiye'de Organik Bitkisel ve Hayvansal Üretimde Kayıt Tutma Uygulamaları", Doç. Dr. Bahri Bayram ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldırım "Doğu Karadeniz Bölgesinde Organik Bitkisel ve Hayvansal Üretimin Mevcut Durumu ve Potansiyeli" ve Doğan Organik Ürünler AŞ’den Zir. Müh. Kemal Ersoy "Doğu Karadeniz Bölgesinde Sözleşmeli Bitkisel ve Hayvansal Organik Tarım Uygulamaları" konularında sunum gerçekleştirdi. Torul Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Musa Karaalp de kongreye katılımcı olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın yaptığı değerlendirmede “Üniversite olarak bölgesel potansiyelimizin bilincinde hareket eden bir anlayışa sahibiz. Bu yaklaşımımızın gereği olarak Türkiye’nin en uygun organik tarım alanlarına sahip Gümüşhane Bölgesinde önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurarak ve bu alandaki tesisleşmelerimizi büyük ölçüde tamamlayarak bölgemizdeki potansiyelin harekete geçirilmesi için çok önemli adımlar attık. Ayrıca bu konudaki alt yapı çalışmalarımız artarak devam ediyor. Organik tarım ve hayvancılık konusunda bölgemizdeki bilim ve teknolojinin gelişimine öncü olmak ve bölgemizin ülkemize olan katma değerini artırmak istiyoruz. Dolayısıyla düzenlenmiş olan 18. Dünya Organik Tarım Kongresi’ne Türkiye’den sadece Gümüşhane Üniversitesi’nin kalabalık bir ekiple katılması bu konudaki hassasiyetimizi göstermektedir.” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER