Gümüşhane Üniversitesi Halep’e yol açtı

Gümüşhane’de STK’lar tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasına destek için Gümüşhane Üniversitesi Genç Memur-Sen Üniversite komisyonu tarafından organize edilen Halep’e yardım kampanyası tamamlandı. Kampanyada 3 günde 10 bin TL yardım toplandı.

Gümüşhane Üniversitesi Halep’e yol açtı

Gümüşhane’de STK’lar tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasına destek için Gümüşhane Üniversitesi Genç Memur-Sen Üniversite komisyonu tarafından organize edilen Halep’e yardım kampanyası tamamlandı. Kampanyada 3 günde 10 bin TL yardım toplandı.

Rektörlük binası önünde Memur-Sen Gümüşhane Başkan Yardımcısı Yunus Yılmaz, Gümüşhane Genç Memur-Sen Yönetimi, Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetimi Kurulu Üyeleri, Eğitim Bir Sen Gümüşhane Üniversitesi Temsil Yönetimi ve Öğrencilerin katıldığı programda Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitlerimiz ve Halep için dua edildi.

Burada gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Gümüşhane Üniversitesi Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu Başkanı Erhan Tunç, başta Kayseri ve İstanbul şehitleri olmak üzere vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında terörü bir kez daha lanetlediklerini ve bir daha bu acıların ülkemizde yaşanmamasını Allah’tan niyaz etti.

Son 6 yıldır tüm insanlığı utandıran zulümlere sahne olan Suriye’de vahşetin durmak bilmediğini, sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve kaybetmeye devam ettiğini kaydeden Tunç, “Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Suriye’nin kuzeyindeki Halep başkent Şam’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti. Türkiye sınırına 40 km. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim kuşatmasında yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu doğu Halep’te halk son 4 ayı aşkın süredir temel insanı ihtiyaçlarını gideremiyor. Yaklaşık 80 bin Halepli İdlib’ de kurulacak çadır kente getirilmeye çalışılıyor. Ülkemizde bulunan tüm sivil toplum örgütleri birleşerek; un, erzak, battaniye, karışık kıyafet vs. gibi temel insani ihtiyaçların yardım tırlarıyla Haleplilere ulaştırmaya devam ediyor” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak bu yardımların öncülüğünü üstlenen İHH’ya destek olmak açısından Halep’e gönderilmek üzere üniversite çalışanları ve öğrencilerinden nakdi yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Tunç, gayretleri ve çabalarının boşa gitmediğini, 3 günlük kampanya boyunca net olarak 10 bin 623 TL topladıklarını ve bunun yaklaşık 178 un çuvalına tekabül ettiğini söyledi.

Böyle bir katliamda aç ve açıkta kalmış olmuş Müslüman kardeşlerimize Gümüşhane Üniversitesi olarak seslerini duyurduklarını dile getiren Tunç, “Şunu belirtmek isterim ki; bizler Genç Memur-Sen olarak kendimizi HılfülFudul cemiyetinin devamı olarak görüyoruz. Hz. Hüseyin’in: ‘Ben bugün zulme baş kaldırmazsam, kıyamete kadar kimse zulme baş kaldırmaz’ sözlerini şiar edinmişiz. Allah bizi böylesi kutsal bir davanın neferi olmaktan bir dakika ayırmasın. Bu kampanya da destekleri olan ;Sayın Rektörümüz Prof.Dr. İhsan Günaydın’a, İHH İl Başkanına, Ensar Vakfı İl Başkanına, Memur-Sen İl Başkanına ve Memur-Sen ailesine, Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliğine, Genç Memur-Sen İl Başkanıma, Genç Memur-Sen İl Başkan yardımcılığını yapan Sultan Akyazı’ya ve bizleri yalnız bırakmayan gizli kahramanlara desteklerinden ötürü şahsım ve Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu adına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER