Gümüşhane Üniversitesi ödüle doymuyor

Aydın Doğan Vakfı’nın, iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 4 ödül birden aldı.

Gümüşhane Üniversitesi ödüle doymuyor

Aydın Doğan Vakfı’nın, iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 4 ödül birden aldı.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen ve 37 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında bin 295 öğrencinin 772 çalışmayla katıldığı yarışmada, Seçici Kurullar 118 projeyi ödüle değer buldu.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Aydın Doğan Vakfı 28. Genç İletişimciler Yarışmasında 5 öğrencisi ile 4 ödül alarak kendi ödül rekorunu kırdı. DERGİF ve GÜFA'nın çalışmalarının ödül aldığı yarışmada Yazılı Dal - Röportaj, Yazılı Dal - Mizanpaj, İnternet Yayıncılığı Dalı - Sosyal Medya Sitesi ve Görsel Dal - Belgesel Kategorilerinde ödül alındı. Ödül alan öğrenciler Sinem Tosun, Emre Diktire, Caner Özarslan, Taha Yildiz ve Vedat Esdere iken proje danışmanları ise Öğretim Görevlisi Burak Türten ve Araştırma Görevlisi Elif Türten oldu.

Boyner: “Teknoloji değişse de iletişimin özü aynı kalıyor”


Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatımızı ve iletişimi ne yönde değiştirdiğinden bahsetti. Boyner, “Doğan Online ve Hepsiburada.com gibi, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinin kurucusu kimliğimle söylüyorum: Teknolojinin bize sunduğu olanaklar tartışılmaz. Gittikçe dijitalleşen dünyada bireyler güçlendi, sınırlar kalktı, bilgiye erişim kolaylaştı, bilgi çoğaldı. Tüm bu kazanımlar çok değerli. Ancak dijitalleşmeyle gelen bir kavram var; ‘post-truth’ ya da sanal gerçeklik… Hepimizin bu kavrama temkinli yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Sanal gerçekliğin toplumları etkisi altına alması belli riskleri beraberinde getiriyor. Dijitalleşme, her alanda olduğu gibi iletişim disiplininde de belli dönüşümlere yol açtı. İletişim profesyonellerinin iş yapış biçimleri değişti. Fakat iletişimin özü aynı kaldı. O öz, samimiyet ve gerçeklikten oluşuyor” dedi.

28. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni’nde heyecan doruktaydı

Lisans öğrencilerinin 2016 – 2017 ders yılında yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın ödül töreni Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilirken, törene Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Erol Çamur, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’un da aralarında bulunduğu Doğan Medya Grubu yöneticileri, rektörler, dekanlar, gazeteciler, öğretim görevlileri ve finale kalan öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Ziya Kürküt’ün yaptığı 28. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni’nde ilk ödülleri, 6 ana daldan ilki olan yazılı dalda; “Haber-Haber Araştırma” kategorisindeki ilk üç ödül Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan tarafından verildi.

Yazılı dalın “Röportaj” kategorisinde kazanan öğrencilere ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner verdi. Bu kategoride ikinciliği Gümüşhane Üniversitesinden Sinem Tosun, ‘Gümüşhane'nin Fırıncısı National Geograpich'in Ödüllü Fotoğrafçısı’ haberiyle, yazılı dalın Mizanpaj kategorisinde ikincilik ödülünü "Sinema kadrajından geleceğe umutla" adlı projesiyle Vedat Esendere, görsel dal belgesel kategorisinde Bademler belgeseliyle Caner Özarslan ikinci, internet dalında sosyal medya projesi kategorisinde Taha Yıldız - Emre Diktire ikinci oldu.

Törene katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram ödül beratını Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı.

Tören sonrası Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Bahri Bayram ve ödül alan ekip ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER