Gümüşhane Üniversitesinde örnek proje tamamlandı

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhanevi Kampüsünde 2015 yılı Haziran ayında temeli atılan ve örnek proje olarak nitelenen Kütüphane ve Kongre Merkezi inşaatı tamamlandı.

Gümüşhane Üniversitesinde örnek proje tamamlandı

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhanevi Kampüsünde 2015 yılı Haziran ayında temeli atılan ve örnek proje olarak nitelenen Kütüphane ve Kongre Merkezi inşaatı tamamlandı.

Kütüphane ve Kongre Merkezi inşaatının bitirilmesiyle birlikte Gümüşhane Üniversitesi kampüs altyapısı tamamlanmış oldu.

Merkezi kütüphane,  kongre merkezi, idari birimler ile sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanılacak hizmet binalarından oluşan Kütüphane ve Kongre Merkezi Projesi 1 adet 750 kişilik, 1 adet 620 kişilik, 2 adet 88 kişilik, 1 adet 60 kişilik salonların yanı sıra kütüphane, kreş, mescit, kafeterya, sağlık kültür ve spor daire başkanlığı, öğrenci işleri merkezi, enstitüler ve 90 araçlık açık – kapalı otoparktan oluşuyor.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin derslik ve yemekhane dışındaki bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Kütüphane ve Kongre merkezi Gümüşhane ve bölgenin önemli bir ihtiyacını da karşılayacak.  

8 yıllık kısa bir geçmişe rağmen kampüs altyapısını tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın kütüphane ve kongre merkezinin görev süresi içindeki en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

“Üniversitelerdeki en önemli göstergelerden biri kütüphanelerdir”

İnşaat çalışmaları tamamlanan Kütüphane ve Kongre merkezinin öğrencilerin hizmetine sunulmasıyla birlikte öncelikle kütüphane anlayışında ve hizmetinde önemli bir değişim ve iyileşmenin olacağını vurgulayan Rektör Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi merkezi kütüphanesi ülkemizde örnek olma özelliğini taşımaktadır. Bu projeyle klasik kütüphane anlayışının dışına çıkılmıştır. Çünkü klasik bir anlayışla kütüphaneler, kaynakların bulunduğu arşiv ve okuma salonlarından oluşmaktadır. Biz burada sadece okuma yapılacak bir mekan değil, bir sosyal yaşam alanı inşa ettik. Öğrencilerimiz ya da bu hizmetimizden yararlanacak vatandaşlarımız kütüphanemizin sadece kaynaklarından yararlanmayacaklar, aynı zamanda sosyal imkanlarından da istifade edecekler. Merkezi kütüphane inşaatımız bodrum ve zeminle birlikte toplamda 6 kattan oluşmaktadır. Bodrum kat arşiv bölümlerini barındırırken, zemin katta aktivite odaları, öğrenci kulüp odaları, kreş ve kreş oyun odaları, mescit ve abdest alma gibi sosyal alanlar yer almaktadır. Birinci katta idari bürolar, toplantı ve eğitim salonu, katalog odası, nadir eserler odası, lobi, katalog tarama, teknik oda, fotokopi odası ve çay salonu bulunmaktadır. 2. 3. ve 4. katlarda ise kütüphane hizmetleri yürütülecektir.  Böylece modern teknolojik altyapının oluşturulabileceği bir inşaat alanını tamamladık.  Grup çalışma odalarının yanı sıra sessiz odalar ve kişisel çalışma odalarına da yer vererek kütüphanenin daha cazip hale getirilmesi için fiziki altyapı tamamlanmış oldu." dedi.

Kütüphanelerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu belirten Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “İyi üniversitenin en önemli kriterlerinden biri kütüphanedir. Bu nedenle kütüphanesi iyi ve zengin olan üniversitenin iyi üniversite olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak okumayan ve araştırmayan bir toplumuz. Bu nedenle yapacağımız böyle cazibe merkezleri ile öğrencilerimizi ve halkımızı bu mekanlara çekerek okuma ve araştırma kültürü oluşturmalıyız."

“Kongre ve kültür merkezi bölgenin en önemli ihtiyacı”

Projenin önemli bir ayağının da Kongre ve Kültür merkezi olduğunu vurgulayan Rektör Günaydın, sadece Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin değil Gümüşhane’nin ve bölgenin de önemli bir hizmete kavuştuğunu söyledi.

Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “ Kurulduğumuz 2008 yılından beri ciddi bir fiziki yapılaşma süreci geçiren üniversitemiz fiziki bakımdan eğitim-öğretim, araştırma ve spor alt yapısını tamamladı. Şu an bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz salonlarımız mevcut. Ancak bunlar fakülte binalarımızda dağınık bir duruma sahip. Kapasite bakımından geniş katılımlı etkinliklerimizde sıkıntılar yaşanıyor. Kütüphane ve Kongre Merkezi projesi bu nedenle çok önemliydi. Bu merkezin tamamlanmasıyla birlikte bugün bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler için bir cazibe merkezi kurmuş olduk. Bodrum ve zemin katla birlikte 4 kattan oluşan kongre ve kültür merkezi içerisinde 1 adet 750 kişilik, 1 adet 620 kişilik, 2 adet 88 kişilik, 1 adet 60 kişilik salonlar, dekor deposu, arşiv salonları, sanatçı odaları, toplantı salonu, basın odası, 577 metrekare alana sahip bir fuaye, 454 metrekare alana sahip büyük bir kafeterya, VİP salonu ve çok amaçlı kullanılabilecek 623 metrekare alana sahip bir sergi salonu gibi temel bölümler bulunuyor.”

“Öğrencilerimiz idari, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını tekbir alanda karşılayacak”

Kütüphane ve Kongre Merkezi Projesinde idari bir binanın da yer aldığını belirten Rektör Günaydın, bu binada öğrenci işleri daire başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Enstitüler, Öğrenci Konseyi Başkanlığı, iş sağlığı ve güvenliği birimi ile öğrencilerin sağlık, barınma ve beslenmeyle ilgili birimlerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER