Gümüşhane Üniversitesinde Rekor Doluluk Oranı

ÖSYS 2014 sonuçlarına göre Gümüşhane Üniversitesi lisans kontenjanları yüzde 99,12 ile rekor bir doluluk oranına ulaştı.

Gümüşhane Üniversitesinde Rekor Doluluk Oranı
ÖSYS 2014 sonuçlarına göre Gümüşhane Üniversitesi lisans kontenjanları yüzde 99,12 ile rekor bir doluluk oranına ulaştı.

Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane Üniversitesinin kuruluş aşamasında bölgesel potansiyeli göz önünde bulundurarak yerel ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirdikleri yapılaşma politikasının sonuçlarını vermeye başladığını söyledi. 

Tamamen devlet kaynakları ile finanse edilmesi nedeniyle burs imkanı olmaması ve tanıtıma kaynak ayırmamasına rağmen diğer üniversitelerle doluluk oranı bakımından rekabet edebilen bir üniversiteyi kısa sürede kurduklarını söyleyen Rektör Günaydın, lisans doluluk oranlarının yüzde 99,12, önlisans doluluk oranlarının yüzde 87 ve toplam kontenjan doluluk oranlarının ise yüzde 93 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Bu oranların daha iyi imkanlara sahip diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Kuruluşuyla birlikte göreve geldiğimizde Gümüşhane Üniversitesi coğrafi ve ekonomik bakımdan çok zor şartlar altındaydı. Ancak biz bu durumu hiçbir zaman sorun etmedik. Öncelikli olarak fiziki ve öğretim altyapımızı tamamladık. Ülkemizin kuzey doğusunda zor bir coğrafyada modern bir üniversiteyi kurduk, kurumsallaştırdık ve artık kalite odaklı bir üniversite haline getirdik. Yaptığımız çalışmalarda daima geleceğe odaklandık. Harekete geçirmemiz gereken en önemli kaynağın bölgesel potansiyelimiz olduğu gerçeğinden hiçbir zaman uzaklaşmadık. Bunula birlikte yerel ve ulusal ihtiyaçlar, dikkate aldığımız önemli hususlar arasında yer aldı. Bölüm ve programlarımızı bu bakış açısıyla oluşturduk. Baktığımız zaman bu politikamızın çok doğru olduğunu bugün daha iyi görebiliyoruz. Bugün her ilimizde en az bir üniversite bulunuyor. Bölgesel olarak öğrencisine sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha iyi imkanlara sahip şehirlerimizdeki üniversite sayısı hızla artıyor. Güçlü ekonomik imkanları nedeniyle çok sayıda üniversite daha fazla öğrencisine burs imkanı sağlıyor ve bununla ilgili çok önemli tanıtım çalışmalarını gerçekleştiriyor. Buna karşın Gümüşhane Üniversitesi olarak kaynaklarımızın yetersiz olması nedeniyle burs ve tanıtım imkanlarından yoksun olmamıza rağmen çok yüksek oranlarda tercih edilir bir üniversite olmayı başardık. Lisans programlarımızda 2 bin 513 olarak ilan edilen kontenjanlarımızın 2 bin 491’ine ve önlisans programlarımızda 2 bin 825 olarak ilan edilen kontenjanlarımızın 2 bin 464’üne yeni öğrencilerimiz yerleşti. Böylece lisans ve önlisans olmak üzere toplam 5 bin 338 kontenjanımızın 4 bin 955’i dolmuş oldu. Bunda açmış olduğumuz bölüm ve programlarımızın istihdam potansiyelinin yüksek olmasının, mevcut veya mezun öğrencilerimizin üniversitemizle ilgili olumlu görüşlerinin, fiziki ve akademik altyapımızın iyi düzeyde olmasının etkili olduğunu söyleyebilirim.”
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER