Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul’da incelemelerde bulundu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Hükümet Konağında Kaymakam Ertuğrul Aslan’ı makamında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında brifing alan Vali Memiş, Torul’un Gümüşhane’nin en kadim ilçelerinin başında geldiğini söyledi.

Vali Memiş, “Torul sürekli gözümüzün üzerinde olduğu ilçemiz. Hem de en yakın ilçemiz. Eğitim düzeyi yüksek bir ilçemiz. Adeta Gümüşhane il merkeziyle birleşme yolunda. Yeni Zigana tüneliyle beraber geleceği olan bir ilçemiz. Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli Torul sınırları içerisinde yapılıyor. Bu başlı başına turizm potansiyeli olan bir yer. Zigana dağı, Limni Gölü ve Karaca Mağarası da Torul sınırları içerisinde. Temel altyapı hizmetleri ve genel kamu hizmetleri açısından yeterli bir durumdayız Torul’da” dedi.

Ziyareti ilçe merkezinde yürüyen ve cadde esnafı ile vatandaşlarla da hasbihal eden Vali Memiş daha sonra Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu’nu makamında ziyaret etti.

“Sadece Torul değil Gümüşhane çok önemli bir turizm destinasyonu kazandı”

Başkan Köroğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Memiş, özellikle Torul Kalesi yatırımının çok mantıklı olduğunu ve kendisini de çok heyecanlandıran bir proje olduğunu belirterek, “Orada yürümesi çok heyecanlı. Belediye Başkanımızın öngörüsü ve vizyonerliği sayesinde sadece Torul değil Gümüşhane çok önemli bir turizm destinasyonu kazandı. İnanıyorum ki yılda en az 100 bin, 200 bin kişi görmek için buraya gelecek. En önemli kaynağımız insan kaynağımız. Trabzon’un vergi rekortmenlerinin çoğu Torullu. Bu çok önemli bir güç bizim için” dedi.

Başkan Köroğlu da Torul Kalesi cam seyir terasının yoğun bir ilgi gördüğünü, eksikliklerinin hızla tamamlandığını, şimdi de oraya 70 metre yüksekliğinde dev bir Türk bayrağı dikmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Belediye ziyaretinin ardından ilçe merkezinde inşaat çalışmaları son aşamaya gelen Gençlik Merkezi binasında incelemelerde bulunan Vali Memiş, “Çok beğendim. İl merkezimizde de Gençlik Merkezi yapıldı ama dış cephesinde bizim sivil mimarimize yönelik, kadimden gelen mimarimize yönelik hiçbirşey yok. Ama bu binada çok güzel bir Selçuklu-Osmanlı geleneksel Türk mimarisine uygun bir yapı var. Bu tesisin buraya kazandırılmasında bir önceki dönem Milletvekilimiz Kemalettin Aydın’ın büyük emekleri oldu. Kendisine ve mevcut milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a çok teşekkür ediyorum. 2 milyon 150 bin liraya mal oldu ve Nisan ayının sonlarına doğru açacağız. Torul’a hayırlı olsun” dedi.

Vali Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasları arasında yer alan Torul Kalesi Cam Seyir Terasında incelemelerde bulundu.

“Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek seyir terası”

Geçtiğimiz ocak ayı başında ziyarete açılan ve sosyal tesis ve yol çalışmaları devam eden tesisin Torul Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapıldığını ifade eden Vali Memiş, Torul Kalesi Cam Seyir Terasının Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek seyir terası olduğunu söyledi.

“Burası Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik destinasyonundan bir tanesi olacak”

Cam seyir terasının bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığını kaydeden Vali Memiş, “Biz de Gümüşhane-Trabzon Karayolu’ndan kaleye gelen yolun sıcak asfaltını yapacağız. Burası Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik destinasyonundan bir tanesi olacak. Benim yükseklik korkun olduğu için aşağıya pek bakamıyorum. Ancak inanılmaz bir görsellik var. Söylemem gerekirse, uç kısma kadar zorla geldim diyebilirim. Yükseklik korkusu olan vatandaşlarımızın biraz zorlanabileceği yer. Ama müthiş görselliği olan çok başarılı bir proje. Büyük bir heyecan duydum. Biz Torul Kalesi’nde bu yıl en az 200 bin kişiyi hedefliyoruz. Diğer tesisler, restoran, kafeteryalar, mescidi bittiğinde çok ama çok güzel bir turizm destinasyonumuz olacak” dedi.

“Cam seyir terası Gümüşhane turizmine çok önemli bir destinasyon kazandıracak”

Torul Kaymakamlığı ve Torul Belediye Başkanlığının işbirliği ile adrenalin tutkunları için de ayrı bir projeyi de hayata geçirmek istediklerini kaydeden Vali Memiş, “Kaleden, karşıda görülen kayalığa kadar halat üzerinden adrenalin sporu için bir proje yapılacak. Bu Gümüşhane turizmine çok önemli bir destinasyon kazandıracak. Dünyada örnekleri var ama Karadeniz Bölgesi’nin en güzel ve 240 metre yükseklikte çok güzel bir destinasyonu. Belediye Başkanımızı, Orman İşletme Müdürümüzü tebrik ediyorum. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Milletvekilimiz Cihan Pektaş ile Hacı Osman Akgül’e çok teşekkür ediyoruz. İlimize gelen tüm kamu hizmetlerinde bizi yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bütün hemşerilerimizi, Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan bütün vatandaşlarımızı Torul Kalesi’ni görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Memiş daha sonra ilçe merkezindeki bir apartmanın en üst katında açılan Halk Kütüphanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

İlçe temasları kapsamında son olarak Altınpınar köyüne geçen Vali Memiş, köyün Tepecik Mahallesinde Genç Çiftçi projesinden destek alarak kültür mantarı üretmeye başlayan Hasan Turgut’a ait mantar çadırında incelemelerde bulunup kendi elleriyle mantar topladıktan sonra İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Bedir ve köy halkı tarafından tertiplenen yemek programına katıldı.

“Balık vermektense insanlarımıza balık tutmayı öğretmek hedefimiz var”

Kültür mantarı projesini çok başarılı bulduğunu kaydeden Vali Memiş, “İnşallah bu sayede biz hem Torul’da hem de Gümüşhane merkez ve diğer ilçelerde kültür mantarcılığını daha da destekleyeceğiz. Harmancık köyünde ki İŞGEM tesislerimizde paketlemesini yapabileceğimizi düşünüyoruz. Balık vermektense insanlarımıza balık tutmayı öğretmek hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Vali Memiş'e Torul temaslarında İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Bedir, Hayati Topçu, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karabulut ve diğer yetkili ve ilgililer eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER