Gümüşhane YİBO’nun ‘Geleneksel Mezunlar Buluşması’ gerçekleştirildi

Gümüşhane, Bağlarbaşı mevkiinde bulunan ve daha sonra Gümüşhane Üniversitesi’ne dönüştürülen Gümüşhane Merkez Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) mezunları İstanbul’da buluştu. 

Gümüşhane YİBO’nun ‘Geleneksel Mezunlar Buluşması’ gerçekleştirildi

Gümüşhane, Bağlarbaşı mevkiinde bulunan ve daha sonra Gümüşhane Üniversitesi’ne dönüştürülen Gümüşhane Merkez Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) mezunları İstanbul’da buluştu. 

Gümüşhane YİBO’dan çeşitli dönemlerde mezun olanlar bir araya gelmenin ve eski günleri yad etmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu yılki mezunlar buluşmasına, YİBO’nun efsane olmuş Beden Eğitimi öğretmeni Fazıl Hekimoğlu ve öğretmen eşi Ayten Hekimoğlu da Antalya’dan katılarak eski öğrencilerine büyük bir sürpriz yaptı. 

Fazıl Hekimoğlu yaptığı konuşmada, YİBO’da öğretmenliğinin ilk yıllarında öğretmenlik yaptığını ve bunu bir ayrıcalık olarak gördüğünü, köylerden yatılı okula gelen tüm öğrencileri ailesinin bir parçası olarak gördüğünü, YİBO’nun özellikle atletizm, masa tenisi, voleybol gibi spor alanında, il ve bölge bazında büyük başarılara imza attığını, halen öğrencilerinin başarılarından büyük gurur duyduğunu belirtti.

Mezunlarda yaptıkları konuşmada, YİBO’nun imkansızlıklar içinde kendilerine imkan sunan bir okul olduğunu, özverili öğretmenler sayesinde hayata tutunduklarını ve bu günkü başarılarını YİBO’nun özverili öğretmenlerine borçlu olduklarını kaydetti.

YİBO anılarının ve yaşanmışlıkların bir roman haline getirilmesinin iyi bir çalışma olacağının konuşulduğu buluşmada eski anılar tazelendi. 

Bir sonraki YİBO mezunlar buluşmasının Bursa’da yapılması kararlaştırıldı. 

YİBO mezunlar buluşmasını organize eden Hayrettin Üçüncü, Talip Pir ve Hacı Öztürk katılım sağladıkları için misafirlere teşekkür etti. 

Mezunlar buluşması toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fazıl Hekimoglu
Fazıl Hekimoglu - 5 yıl Önce

Muhteşem bir organizasyondu.
Her biri 6-7 yaşında lana kucağından kopup gelen ve bizlere emanet edilen fidanların yaşam çorbalarında bir tutam tuz olmanın, onların hayata tutunmalarına katkıda bulunmuş olmanın büyük hazzı içerisinde idim.
Bu bulusmada o fidanların birer çınar olduğunu,her birinin gurur duyulacak yerlere geldigini, en önemlisi de iyi birer insan olduklarını görmenin gururu ile göğsüm kabardı.
Beraberlik birlik ve dirlik olma duygularımızın bu buluşmalarla pekiştirilecegi düşüncemi paylaşıyor bu buluşmaya emeği geçenleri ve katılanları candan kutluyor sevgi ile kucakliyorum

Orhan Aydın.
Orhan Aydın. - 5 yıl Önce

Bir sonraki buluşmanın onurunu bizlere yaşatacak kardeşlerime YİBONUN ilk mezunu bir abileri olarak teşekkür ediyor o günü heyecanla bekliyorum..!

Temel Duman
Temel Duman - 4 yıl Önce

Bir irtibat numarası verirseniz sevinirim arkadaşlar.

SIRADAKİ HABER