Gümüşhane YÖREX’te

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Antalya Expo Center fuar merkezinde Gümüşhane’nin yöresel ürünlerini tanıtacak.

Gümüşhane YÖREX’te
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Antalya Expo Center fuar merkezinde 7-11 Ekim tarihlerinde Gümüşhane’nin yöresel ürünlerini tanıtacak.

Bu yıl 7-11 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya Expo Center’de 6'sı düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası açacağı standta ziyaretçilerine Gümüşhane’nin yöresel ürünleri olan Pestil-Köme, Siron ve Kürtün Ekmeği’nin tanıtımını yapacak, pestil köme ve zengin florasının doğal bitki çaylarını ikram edecek.

GTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan organizasyonda Gümüşhane’nin Coğrafi İşaret Belgesine sahip ürünleri Pestil ve Köme ile yöresel ürünleri olan Siron ve Kürtün ekmeği  “Gümüşhane dedin mi? Pestil Köme yedin mi?”, “Doğal enerjiniz gümüşhane pestilimiz”, “Pestil Köme efsane ana yurdu gümüşhane” sloganı ile tanıtılacak.

GTSO Başkanı İsmail Akçay, YÖREX fuarına katılarak yerel üreticilere destek sağlamak, yöresel ürünlerin küresel pazarlardaki değerini artırarak ticarileşme, markalaşma, ekonomik kapasitelerinin gelişimi, ülke kamuoyuna mal edilmesi, uluslar arası pazarlara açılımı ve küresel pazarlarda değerlerinin artırarak bölgesel üretim ve istihdama katkı sağlamasının hedeflendiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER