Gümüşhane’de 10 Bin Öğrenci Cumhuriyet İçin Yürüdü

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 10 bine yakın öğrencinin katılımıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 10 bine yakın öğrencinin katılımıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Şehir tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık bir kitleyle yapılan yürüyüşe Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Caddesinde bulunan Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte öncülüğü İl Jandarma Komutanlığı askerleri ellerinde meşalelerle yaparken, kent merkezindeki okullarda okuyan yaklaşık 10 bin öğrenci, aile bireyleri, öğretmen ve idarecilerle birlikte sloganlar atıp marşlar söyleyerek Zafer Meydanına kadar yürüdü.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik boyunca öğrenciler ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Her Türk asker doğar’ sloganları attı ve 10.yıl marşını söyledi.

Programın sona ermesinin ardından gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Merkezdeki bütün öğrencilerimiz, sorumlu öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, milli eğitim yöneticileri, askerlerimiz, Vali Yardımcılarımız katıldı. Biz Cumhuriyet bayramını gece de şölene dönüştürmek istedik. Eğlence programları iptal edildiği için, öğrencilerimizle Cumhuriyeti halkımızın arasında kutlamak istedik. Bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.” dedi.

Şahinkaya, kent merkezinde okuyan 11 bin öğrencinin büyük bir çoğunluğunun yürüyüşe katıldığını belirterek, bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER