Gümüşhane'de 19 Bin 271 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

Gümüşhane’de 187 okulda bin 880 öğretmen ve 19 bin 271 öğrenci için ilk ders zili bugün çaldı.

Gümüşhane'de 19 Bin 271 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı
Gümüşhane’de 187 okulda bin 880 öğretmen ve 19 bin 271 öğrenci için ilk ders zili bugün çaldı.

Gümüşhane’de İlköğretim Haftasının başlaması nedeniyle Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Fevzipaşa İlkokul Ortaokulunda program düzenlendi.

Programa Vali Yücel Yavuz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Bütçe Daire Başkanı Tuncay Morkoç, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“SORUNSUZ VE BAŞARILI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTİYORUZ”

Vali Yavuz burada yaptığı konuşmada sorunsuz ve başarılı bir eğitim öğretim yılı istediklerini belirterek, “Çocuklarımızı el birliği, gönül birliği ile vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine, tarihine sahip çıkan, başarılı, bilinçli ve şuurlu bir nesil olarak yetiştirmek hepimizin temel görevidir.” dedi.

“MESLEKLERİN EN KUTSALI ÖĞRETMENLİK MESLEĞİDİR”

Mesleklerin en kutsalının öğretmenlik mesleği olduğunu dile getiren Vali Yavuz, kendi eşinin de öğretmen olduğunu hatırlatarak,  şunları söyledi: “Bir nesil sizlerin elinde. Daha 4-5 yaşındaki çocuklarını bu millet size emanet ediyor. Ta ki bir meslek sahibi oluncaya kadar bu millete, bu ülkeye, bu şanlı tarihe faydalı nesiller yetiştiresiniz diye. Mesleklerin en kutsalı öğretmenlik mesleğidir. Çünkü Valiyi de, Cumhurbaşkanını da, siyasetçiyi de, sanatkarı da yetiştiren öğretmenlerdir.”

“GÜNÜMÜZDE HALLEDİLEMEYECEK HİÇBİR MESELE YOK”

Yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı itibariyle bütün sorunların halledildiği, halledilemeyenlerin de en kısa zamanda halledileceği konusunda kesin talimatları verdiklerini dile getiren Vali Yavuz, “Eğer bir sorun var da sıralı olarak yetkili yerlere iletilmedi ve sağda solda konuşuluyorsa bunun vebali o kişidedir. Günümüzde halledilemeyecek hiçbir mesele yok. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz her türlü imkanı sağlıyor. Eğer varsa bir sorun bu basiretsizliktir, işbilmezliktir, vurdumduymazlıktır. Bunu da kabul etmemiz mümkün değildir.” diye konuştu.

“EĞER EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE BAŞARI İSTİYORSAK VELİLERİN KATKISI MUTLAKA OLMALI”

Konuşmasında velilere de seslenen Vali Yavuz, “Sizler bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın sahiplerisiniz. Eğer eğitim ve öğretimde başarı istiyorsak velilerin katkısı mutlaka olmalı. Bunu artık bilinçli bir nesil ve millet olarak farkına vardık. Ülkemizdeki bu başarının temelinde de bu yatıyor. Artık anne babalar bu konuya oldukça önem vermeye başladılar. Bunun da neticesini çok iyi bir şekilde görüyoruz. Gümüşhane’de velilerimizin ilgi ve alakalarının çok üst düzeyde olduğunu müşahede ettim ve aynı şekilde devam etmesi için talebimiz var.” ifadelerini kullandı.

“SORUN İSTEMİYORUZ”

Okullarda ve eğitim sisteminde bir sorun olmasını istemediklerini, bu noktada idarecilerle sürekli temas halinde olduklarını kaydeden Vali Yavuz, “Sorun istemiyoruz. Başarılı bir eğitim öğretim yılı olsun istiyoruz. Çocuklarımızı el birliği, gönül birliği ile vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine, tarihine sahip çıkan, başarılı, bilinçli ve şuurlu bir nesil olarak yetiştirmek hepimizin temel görevidir.” dedi.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIN HAYATA EŞİT ŞARTLARDA BAŞLAMASI İÇİN ONLARA İMKANLAR TEMİN ETMEK BAKANLIĞIMIZIN EN ÖNCELİKLİ KONULARINDAN BİRİSİ”

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Bütçe Daire Başkanı Tuncay Morkoç ise Milli Eğitim Bakanlığının en öncelikli konularından birisinin bütün çocukların eğitim anlamında çağın gerekleriyle donatmak, tüm teknolojik yenilikleri çocuklara erişilebilir olarak sunmak ve bütün çocukların hayata eşit şartlarda başlaması için onlara imkanlar temin etmek olduğunu söyledi.

Bu amaçla Bakanlık olarak canla başla çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Morkoç, “Bugün sıraları dolduracak olan çocuklarımız yarının ülkemiz, geleceğimiz ve aydınlık yarınlarımız olacaklardır. Bu bilinçle eğitim alanına, dolayısıyla insana ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlar son yıllarda ciddi olarak artmış, bunun sonucu olarak da ana okulundan üniversiteye kadar tüm eğitim kademelerinde çok ciddi atılımlar gerçekleştirilmiştir.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise konuşmasında değişen ve gelişen global dünya içersinde eğitimde de çağdaş seviyeleri yakalamak mecburiyetinde olduklarını belirterek, eğitimin maddi ve manevi kültürel değerleri geliştirip koruyarak gelecek nesillere aktaran vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunu ve eğitimin insan ruhunun çağdaş anlamda değişme süreci olduğunu söyledi.

Tören 8.sınıf öğrencilerinin yeni başlayan öğrencilere hoşgeldiniz buketi sunması ve şiirlerin okunmasıyla son buldu. Vali Yavuz ve beraberindekiler törenin ardından okulu ve sınıfları gezdi.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER