Gümüşhane'de 20 kilo eroin yakalandı

Gümüşhane Emniyeti son yılların en büyük operasyonu ile batı illerine sevk edilen 20 kilo eroinin geçişine izin vermedi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bir araçta zulanmış vaziyette batı illerine sevk edilen piyasa değeri 1,5 milyon lira olan 20 kilogram eroin ele geçirdi.

Alınan bilgiye göre KOM ekipleri uzun ve titiz çalışmalar sonucunda takibe aldığı şüpheli araca Gümüşhane girişinde operasyon düzenledi. Narkotik köpeğinin de yardımıyla araç içerisinde yapılan aramada, araçta zulalanmış vaziyette piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon lira olan 20 kilogram eroin maddesi gele geçirildi.

Son operasyonla birlikte Gümüşhane emniyeti muhtelif miktarlarda esrarın yanısıra piyasa değeri 2,1 milyon lira olan 352 bin 469 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş ve söz konusu olaylarla ilgili 16 kişi hakkında işlem yapıldı.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, devlet kurumlarının en önemli görevlerinden çocukların, gençlerin ve milletin her ferdinin uyuşturucu madde bağımlılığından korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, bu çalışmalardan ötürü hem İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine hem de Jandarma görevlilerine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER