Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Vali Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı
Gümüşhane’de Vali Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programına katılan Vali Memiş, burada engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

Programa Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve eşi Pembe Gül Çevik, Vali Yardımcısı Şenol Turan’ın eşi Nazlı Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mutlu Sevindik, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Bu neredeyse 8,5 milyonu bulan çok önemli bir nüfus. Son 14 yılda hükümetlerimizin çok önemli ve çok başarılı uygulamaları oldu. Hele de biz Gümüşhane olarak çok faydalandık. Gümüşhane gibi dağların arkasında kalmış kentler artık Türkiye’ye ve dünyaya açılmaya başladı. Bu çok önemli bir hizmet. Eskiden 6 saatte gidilen Trabzon’a artık bir saatte gidiyoruz. Ama en önemli hizmetlerden bir tanesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız vasıtasıyla hükümetlerimizin yapmış olduğu sosyal yardımlar ve özellikle engelli, diğer bir ifadeyle ‘Özel Gereksinimli Bireylerimiz’ için farkındalık oluşturan çalışmalar oldu” dedi.

İhtiyaç sahibi insanların duası kadar değerli bir şeyin olmadığına vurgu yapan Vali Memiş, “Bizim inancımız bunu gerektiriyor ve devletleri ayakta tutan da bunlardır. İlimizde 1509 vatandaşımız evde bakım hizmetlerinden faydalanıyor. Gümüşhane coğrafi yapısı nedeniyle engelli vatandaşlarımız için zaten dezavantajlı bir il. Belediye Başkanımızın da bu konuda yürüyen merdivenler başta olmak üzere çok güzel hizmetleri olacak, bunları da ilerleyen günlerde göreceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli vatandaşlar tarafından kendi yaptıkları bir hediye Vali Memiş’in eşi Sibel İnce Memiş’e takdim edilirken, Vali Memiş ise engelli vatandaşlar ve ailelerini masalarında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki programın ardından eşi Sibel İnci Memiş, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mutlu Sevindik ile birlikte Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden engelli Yusuf Yıldırım, Yeni Mahalle’de ikamet eden Edanur Kocagöz ve yine aynı mahallede ikamet eden Selim ve Muhammet Emin Kurt kardeşler ve ailelerini evlerinde ziyaret eden Vali Memiş, kendileriyle bir süre görüşerek, talep ve sorunlarını dinledi.

Ziyaretler kapsamında son olarak, Gümüşhane Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapan engelli vatandaşlarımız Şevket Köprülü ve Mustafa Demir’i işyerlerinde ziyaret eden Vali Memiş,  kendileriyle bir süre sohbet etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER