Gümüşhane’de Arı Sütü Üretimi Konulu Uygulamalı Eğitim Yapıldı

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği koordinasyonuyla yürütülen ‘Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ devam ediyor.

Gümüşhane’de Arı Sütü Üretimi Konulu Uygulamalı Eğitim Yapıldı
DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği koordinasyonuyla yürütülen ‘Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’  devam ediyor.

Gümüşhane’de arı ürünlerinde çeşitliliği artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında 2016 yılı içerisinde planlı eğitimlerden olan Arı Sütü Üretimi konulu teorik eğitimin ardından 29-30 Nisan tarihlerinde İl Müdürlüğü bahçesinde iki günlük uygulamalı eğitim düzenlendi.

Uygulamalı eğitimde başlatıcı koloni hazırlama, yüksük kalıbı hazırlama, larva transferi, transfer edilen yüksüklerin bitici koloniye aktarılması ve hasat edilerek muhafazası konuları üreticilere anlatıldı.

Proje kapsamında bal, polen, arı sütü, ana arı ve propolis üretiminin yaygınlaştırılması ve koloniden elde edilen ürün çeşitliliğinin artırılarak elde edilen gelirin artırılması konularında da üreticilerimize detaylı bilgiler verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER