Gümüşhane’de biyosidal uygulayıcı eğitimi verildi

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir, Kastamonu, Amasya, Trabzon, Erzincan ve Gümüşhane’den temsilcilerin katıldığı Biyosidal Uygulayıcı Eğitimi verdi.

Gümüşhane’de biyosidal uygulayıcı eğitimi verildi
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir, Kastamonu, Amasya, Trabzon, Erzincan ve Gümüşhane’den temsilcilerin katıldığı Biyosidal Uygulayıcı Eğitimi verdi.

Eğitime illerden Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi alan işyeri çalışanları ile Gümüşhane, Kelkit, Torul ve Köse Belediyesinde biyosidal ürün (ilaçlama) uygulayıcıları olmak üzere toplam 16 kişi katıldı.

Eğitimle ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 10. Maddesinde “uygulayıcı” olarak çalıştırılacak personelin bu yönetmeliğin 17. maddesinde belirtilen hususlara aykırı olmayan ve 18. maddede belirtilen sağlık raporuna sahip olup, Bakanlıkça belirlenen eğitime katılmış ve sertifika almış kişilerden oluşmasının istendiğini ve sertifika eğitiminin Bakanlıkça veya Bakanlığın uygun gördüğü kurum veya kuruluşlarca verilebileceğini hatırlattı.

GÜMÜŞHANE BU EĞİTİMİ VEREN NADİR İLLERDEN BİRİSİ

Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerinden Çevre Mühendisi Ender Ülker, Biyolog Fahri Yalçın, Kimyager İsmail Maz ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Fatih Kan’dan oluşan eğitici ekibin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesine Biyosidal Ürün Uygulama Eğitimi Düzenleme Yetki Belgesi verildiğini kaydeden Pehlivan, “Halk Sağlığı Müdürlükleri düzeyinde bu yetkiyi alan nadir illerden olmamız ilimiz açısından ayrı bir güzellik. Bu manada çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitim esnasında özellikle ürün uygulama işleminin uygulamalı olarak gösteriminde her türlü araç ve ekipman desteğini sağlayan Gümüşhane Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” dedi.

16 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitimde, ilkyardım, kişisel koruyucu donanım, dezenfektanlar, koruyucular, haşere kontrolü için kullanılan ürünlerin etkileri, uygulama araçları ve kullanımı, kronik zehirlenmeler, biyosidal ürünlerin depolanması ve taşınması konularında bilgiler verildiğini aktaran Pehlivan, eğitim sonunda katılım şartlarını sağlayarak başvuru yapan ve eğitime katılarak, yapılan sınavda 70 puan ve üzeri puanla başarılı olan 16 kişinin sertifika almaya hak kazandığını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER