Gümüşhane’de Çevre Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Temiz Çevrem’ konulu çevre yürüyüşü düzenlendi.

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Temiz Çevrem’ konulu çevre yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Kubilay Bozalan, birim müdürleri, TEMA ve GÜÇED üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Davul, zurna eşliğinde şenlik havasında gerçekleştirilen ve Fuadiye Caddesinden başlayan yürüyüş Atatürk Caddesinden Cumhuriyet Caddesine kadar devam etti. Yürüyüş boyunca Belediye temizlik görevlilerinin yanısıra Belediye Başkanı Ercan Çimen ve yetkililer de caddelerde sigara izmariti topladı.

Tarihi Ataç konağına kadar devam eden etkinliğin sonunda davul zurna eşliğinde halaylar çekip horon oynayan katılımcılara konak bahçesinde ikramda bulunuldu.

Burada ki tüm masaları ziyaret ederek özellikle öğrencilere çikolata ikram eden ve ‘bunların çöplerini bahçeye atın ha’ diyerek öğrencileri sınayan Başkan Çimen, öğrencilerden aldığı ‘Hayır, çöp kutusuna atacağız’ cevabı karşısında mutluluğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Çimen, çevre temizliğine dikkat çekmek ve çevre bilincini geliştirmek için böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, Gümüşhane’nin temizlik noktasında alkışlanacak bir düzeyde olduğunu söyledi.

Özellikle Belediye temizlik işçilerine teşekkür eden Çimen, “O temizlik işçisini kendi anne, babanız, abiniz olduğunu düşünün. Biz gece sıcak yataklarımızda uyurken temizlik görevlilerimiz çalışıyor. Çekirdeklerinizi atarken, sigara izmaritlerini yere atarken empati yapın. Kendinizi onların yerine koyun. Şehrimiz temizlik noktasında alkışlanacak düzeyde. Şehrimizin her noktasını temiz tutalım. Temizlik evde, okulda, mahallede başlar. Hep birbirimizi uyararak ve birbirimizi destekleyerek şehrimizi ve ülkemizi temiz tutmuş olacağız.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER