Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de Doğalgaz'da Büyük Mesafe Alındı

Gümüşhane'de Doğalgaz'da Büyük Mesafe Alındı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 2009 yılında başlanan doğalgaz altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, şehrin büyük bir kısmına ulaştıklarını söyledi.

547
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 2009 yılında başlanan doğalgaz altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, şehrin büyük bir kısmına ulaştıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada, hava kirliliğine kesin çözüm olacak olan doğalgazın Gümüşhane’nin kurtuluşu olacağını kaydeden Başkan Canlı, vatandaşların da doğalgaz kullanımına giderek alıştıklarını ve hedeflerinin bir süre sonra şehrin tamamına bu çağdaş enerjiyi ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Başkan Canlı konuyla ilgili şunları söyledi: “Belediye olarak doğalgaz çalışmalarında şehrin büyük bir kısmına ulaştığımızı belirtmek isterim. Gelinen noktada aldığımız nefes önceki yıllara göre daha temiz olacaktır diyebiliriz. Toplu konutlarda doğalgaz kullanımı büyük oranda başladı. Kamu binalarına doğalgaz sunumu büyük oranda tamamlanmıştır. Ekiplerimiz yoğun hat döşeme çalışmalarında büyük mesafeler aldılar. Kilometrelerce hatlar itina ile yer altına indirildi. Ortak gayemiz vatandaşlarımızın dünyanın yararlandığı bu enerji ile buluşturmaktır. Çalışmalar sırasında zaman zaman aksaklıklar ve sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Bu çalışmalar sırasında zarar gören caddelerimiz sokaklarımız kaldırımlarımız tamamen yeniden elden geçirilmektedir. Caddeler yeniden kaplanmakta, kaldırımlar genişletilerek modern bir şekilde dizayn edilmektedir. Buradan çalışmalar sırasında sabrını ve desteğini her zaman gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Mahallelerimizin de doğalgaz alt yapılarının tamamlanmasından sonra üst yapı düzenlemelerine hız vereceğiz.   Hedefimiz her yönüyle yaşanabilir bir Gümüşhane’nin oluşmasına katkı koymaktır. Bu hedefe ulaşmak adına bundan sonra da gayretlerimiz devam edecektir.”

Öte yandan kent merkezinde yapılan çalışmalarla yaklaşık 20 kilometre çelik doğalgaz borusu, 30 kilometre polietilen doğalgaz borusu ve 650 civarında servis kutusu yerleştirildiği, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokakların çalışmaların ardından Belediye ekipleri tarafında yenilenerek vatandaşın kullanımına sunulduğu ifade edildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *