Gümüşhane'de En Güzel Dut Pestili ve Dut Pekmezi Seçildi

Gümüşhane’de devam eden 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında en güzel dut pestili ve dut pekmezi yarışması yapıldı.

Gümüşhane'de En Güzel Dut Pestili ve Dut Pekmezi Seçildi
Gümüşhane’de devam eden 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında en güzel dut pestili ve dut pekmezi yarışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik Fatih Parkında gerçekleştirildi. Evlerinde geleneksel yöntemlerle üretim yapanların katılabildiği yarışmada 18 dut pekmezi, 13 dut pestili jürinin değerlendirilmesine sunuldu.

Müdürlüğün uzmanları ile yıllardan beri geleneksel üretim yapan bir vatandaşın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada jüri üyeleri pekmezde görünüş ve renk, koku ve tat, kıvam ve gözle görülebilir yabancı madde kriterleri, dut pestilinde ise renk, tat ve koku, görünüş kriterlerini 100 üzerinden puanladı.

Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede dut pekmezinde aynı aileden yarışmaya giren Zübeyde Bal birinci, Rafet Gürsel Bal ikinci, Ümeyir Bal üçüncü olurken, dut pestilinde ise Gönül Kaya birinci, Derya Kaya ikinci ve Rumeysa Bal üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edilirken, yarışmayı sonuna kadar takip eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, yarışmayı izleyen vatandaşlara pestil ikram etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen ve Kültür Turizm İl Müdürü Temel Yalçın’la birlikte yarışmada dereceye giren üreticilere ödüllerinin verilmesinin ardından tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Yarışmada yaptığı konuşmada önümüzdeki yıldan itibaren yarışmaya katılan herkesin pestillerini Belediye Başkanlığı olarak alacaklarını açıklayan Başkan Çimen, “Ev ekonomisini harekete geçirmek için yarışmaya katılan bütün hemşehrilerimizin ürünlerini Belediye Başkanlığı ikramlarında kullanmak üzere alacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dahil tüm misafirlerimize bunu ikram edeceğiz. Burada ki amacımız sizlere katkı sağlamak.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER