Gümüşhane'de Ev Kiralarına Doğalgaz Zammı

TOKİ'de Kiralara % 7 Doğalgaz Zammı !

Gümüşhane'de Ev Kiralarına Doğalgaz Zammı
Gümüşhane’de geçtiğimiz aylarda şehrin bazı kesimlerinde kullanılmaya başlanan doğalgaz ev kiralarında artışa neden oldu. Özellikle üniversite öğrencilerinin tercih ettiği bölgedeki evlerin kiraları yüzde 7 oranında arttı.  

Artan öğrenci sayısı ve nüfusla birlikte konut sıkıntısının yaşandığı Gümüşhane’de, doğalgazla birlikte ev kiraları da arttı. Doğalgaz bağlanan ve özellikle üniversite öğrencilerinin tercih ettiği Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan 2.etap TOKİ konutlarında bazı ev sahipleri, kira ücretlerine yüzde 7 oranında zam yaptı.

Ev kiralarının 750 TL’den 800 TL’ye yükseldiğini ifade eden üniversite öğrencileri doğalgazın gelmesine sevindiklerini fakat kira zammı ile şaşırdıklarını söyledi. Öğrenciler ev sahiplerinin yeni kira uygulamasını yılbaşından sonra devreye sokacağını söylemesinin ardından yeni ev arayışına geçtiklerini ifade etti.

Bir süre önce gündeme gelen ev kiraları sorunundan sonra doğalgaz sorunu da yaşayan öğrenciler ev kiralarına çözüm bulunmadığını belirterek, “Bizim burada okuduğumuz gibi ev sahiplerimizin çocukları da farklı şehirlerde üniversite okuyordur. Kendi çocuklarını göz önüne alarak bizlere ona göre davranmalarını istiyoruz.” dediler.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2012, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER