Gümüşhane'de Festival Coşkusu 21.Yaşında

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülerle başladı.

Gümüşhane'de Festival Coşkusu 21.Yaşında
Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülerle başladı.

Toplam üç gün sürecek olan festival Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in şenlik çelengini sunmasıyla başladı.

Daha sonra gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile protokol üyeleri ve il içinden ve il dışından gelen davetliler Zafer Meydanından festivalin yapılacağı Atatürk Caddesine yürüdü. Sanat sokağı ve sergilerin açılışının gerçekleştirilmesinin ardından Belediye Başkanlığı önünde kurulan stantta festivalin açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane denilince akla kuşburnu, pestil ve ismiyle müsemma Gümüşhanelilerin geldiğini belirterek, etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayı ortalarında Gümüşhane’ye teşekkür ziyaretinde bulunacağını belirterek, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Milletvekili Feramuz Üstün ise şehrin tanıtımına katkı sağlayan festivalin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, dünyanın neresinde olursa olsun pestil ve köme denilince akla Gümüşhane’nin geldiğini belirterek Gümüşhanelilerin gerek yerel seçimlerde gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği tavra teşekkür etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında ilklerin yer aldığı festivali şehrin tanıtımına kazandıracaklarını belirterek, sadece müzik ve eğlence değil daha farklı etkinliklerin üç gün boyunca sunulacağını, yeni bir festival anlayışının hayata geçirileceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane Hanede Dans topluluğu, Gümüşhane Belediyesi mehteran takımı, Giresun, Elazığ, Kıbrıs ve Trabzon’dan gelen halk oyunları ekipleri ile Gümüşhane Belediyesi tarafından yeni kurulan Gümüş Dans topluluğunun halk oyunları gösterileri sunuldu.
Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER