Gümüşhane’de hijyen eğitim kursu açıldı

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda Hijyen Eğitimi kursu veriliyor.

Gümüşhane’de hijyen eğitim kursu açıldı
Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda Hijyen Eğitimi kursu veriliyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve Cuma gününe kadar sürecek olan kursa 130 kursiyer katılıyor. Toplamda 5 gün sürecek kursta işletmelerde temizlik, dezenfeksiyon ve personel hijyeni hususunda eğitimden geçecek.

Kursu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, temizlik ve dezenfeksiyonun gerek insan sağlığı, gerekse ürün kalitesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Temizlik faaliyetinin mutlaka dezenfeksiyon işlerini takip etmesi gerektiğini kaydeden Şahinkaya, “Çünkü temizlik esnasında serbest duruma geçen mikroorganizmalar dezenfeksiyon yapılmazsa daha geniş bir ortama yayılarak üremelerini sürdürür. İşletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon belirli bir plan dahilinde etkin bir şekilde gerçekleşmelidir.” dedi.

12 AYDA 1585 KURSİYER BELGE ALDI

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda  2014 yılı içerisinde hijyen eğitimi konusunda aşçı hijyen eğitimi, işletmelerde hijyen servis görevlisi hijyen eğitimi, şarküteri, bakkal ve gıda pazarlama hijyen eğitimi, servis görevlisi hijyen eğitimi, kuaför hijyen eğitimi, pastacı hijyen eğitimi, hububat hijyen eğitimi, pastacı hijyen eğitimi, et ürünleri hijyen eğitimi, meyve ve sebze hijyen eğitimi elemanı olmak üzere 23 kurs açıldı. Bu kurslarda 826 bayan ve 759 erkek olmak üzere toplam bin 585 kursiyer kursu tamamlayarak belge aldı.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER