Gümüşhane’de kıyma yoğunluğu

Gümüşhane’de Kurban Bayramının son günlerinde kasap ve şarküterilerde kıyma çektirme yoğunluğu yaşanıyor.

Gümüşhane’de kıyma yoğunluğu

Gümüşhane’de Kurban Bayramının son günlerinde kasap ve şarküterilerde kıyma çektirme yoğunluğu yaşanıyor.

Kent merkezinde bulunan çok sayıda kasap ve şarküteride kıyma makineleri gün boyunca kurban etlerini kıymaya çevirirken, yoğunluğun tatilin son günü olan Pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kent merkezinde faaliyet gösteren Bizim Şarküteri’nin kasap ustalarından Erkan Yılmaz, bu kurban bayramında Gümüşhane’nin önceki yıllara göre daha kalabalık olduğunu belirterek, çift kıyma makinesinde zaman zaman kuyruk oluştuğunu söyledi.

Vatandaşların 9 günlük tatili fırsat bilip köylere gitmesi nedeniyle kent merkezinde bayramın ilk günlerinde sakinlik yaşandığını dile getiren Yılmaz, durgunluğun bayramın ve tatilin son günlerinde yerini kalabalığa bıraktığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl vatandaşların daha çok küçükbaş hayvan kurban kestiğini fakat bu yıl daha çok büyükbaş kurbanlık hayvan tercih ettiğini ifade eden Yılmaz, bu nedenle talebin önceki yıllara göre daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Kent merkezindeki neredeyse tüm kasap ve şarküterilerin camlarına “Kıyma çekilir” yazıları asılırken, işletme sahipleri kilogram ayrımı gözetmeksizin kıyma çekimi için 1 TL ücret talep ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER