Gümüşhane’de köy yolları ulaşıma açıldı

Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından İl Özel İdaresine bağlı ekipler gece gündüz çalışarak kapalı 300 köy yolunun tamamını ulaşıma açtı.

Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından İl Özel İdaresine bağlı ekipler gece gündüz çalışarak kapalı 300 köy yolunun tamamını ulaşıma açtı.

Hafta başından itibaren çalışmalara başlayan ekipler yağışların durmasının ardından 30’a yakın iş makinesi ve 100’e yakın personelle karla mücadele çalışmalarını tamamladı.

İl genelinde kapalı köy yolu bırakmayan ekipler, acil olarak ulaşıma açtıkları yollarda iki ve daha fazla kez giderek genişletme çalışması da yaptı. Yüksek kesimlerde 1 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle zaman zaman güçlükle yürütülen çalışmalarda kar püskürtme makinesi olarak bilinen rotatif’te kullanıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Servis Komuta merkezi ile koordineli gerçekleştirilen çalışmalarda acil durum ve hasta bulunan köylere öncelik verilirken, okulların tatil olması ise çalışmaları rahatlatan bir diğer unsur oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, son yılların en etkili kar yağışının ardından oluşturdukları ekiplerle öncelikleri belirlediklerini ve mesai mefhumu gözetmeden çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, yoğun geçen çalışmalar süresince görev yapan tüm personele teşekkür etti.

Karla mücadele konusunda deneyimli bir ekibe sahip olduklarını ve tüm ilçelerde etkili olan yağışın ardından vatandaşların mağduriyet yaşamaması için azami özen gösterdiklerini dile getiren Akdoğan, “Köylerde yaşayan diyaliz hastalarımızın gününü bile takip ederek o günlerde merkezlere ulaşım sorunu yaşamaması için kurduğumuz bir sistemimiz var. Valimiz Yücel Yavuz’un talimatları doğrultusunda ulaşımda en ufak bir aksaklık yaşanmaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştı. Bu süreçte vatandaşlarımıza da duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdoğan, köy anayollarının yanında bağlantı ve mahalle yollarında çalışmaların aralıklı olarak devam ettiğini, ayrıca hafta boyunca çok sayıda kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER