Gümüşhane'de Minik Öğrencilerden Mezuniyet Programı

Gümüşhane merkez Nesrin Halit Zarbun Anaokulu öğrencilerinin mezuniyet programı büyüklerini aratmadı.

Gümüşhane merkez Nesrin Halit Zarbun Anaokulu öğrencilerinin mezuniyet programı büyüklerini aratmadı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Meral Uçar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Okulun 3 yaş grubundaki öğrencilerinden başlayarak 5 yaş grubuna kadar 100’ün üzerinde öğrencinin sahne aldığı mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Akif Köse, Türkiye genelinde her yıl okul öncesi eğitimi şenlikleri yapıldığını hatırlatarak, okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine olumlu yönde etki eden bir eğitim olduğunu söyledi.

Çocuklara en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştıklarını kaydeden Köse, “Esas olan bireyin kabiliyetlerine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer çocukların hayatına bir pencere açıp temeline birkaç damla su, ufuklarına bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize.” dedi.

Eğitimin sadece okulda değil ailede de devam ettiğine vurgu yapan Köse, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: “Hayatları boyunca çocuklarımıza sürekli okumayı, çağın gerisinde kalmamayı, ilmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olmayı, kendi mutlulukları ile yetinmeyi toplumun mutluluğu için de çalışmayı, sevgiyi ve paylaşmayı, araştırıcı olmayı, başkalarının fikirlerine saygılı olmayı, kendilerine güvenmeyi, vatanı ve milleti sevmeyi, büyüklere karşı saygılı olmayı onlara aşılayın.”

Köse’nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından modern dans, sıra gecesi, yöre yöre bölgelerimiz, halk oyunları, Trakya ve ege yöresi oyunları, Sakarya şiiri, kına gecesi ve düğün programlarını sahneye koydu.

Programı son bölümünde Enerji Tasarrufu ödül töreninin gerçekleşmesinin ardından minik öğrenciler hep birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde kep atma töreni gerçekleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER