Gümüşhane’de öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Gümüşhane'de haftada iki gün 7 bin 594 öğrenciye kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

Gümüşhane’de öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı’ kapsamında Gümüşhane’de üzüm dağıtımına başlandı.

Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde haftada iki gün kuru üzüm dağıtılacak.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda düzenlenen kuru üzüm dağıtım programına Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve okul müdürleri katıldı.

Sağlıklı ara öğün tüketme alışkanlığını kazandırmak amacıyla  öğrenciler için paketler halinde hazırlanan kuru üzümler, haftada iki gün anaokulu ve ilkokul öğrencilerine dağıtılacak.

Gümüşhane’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılında toplam 7 bin 594 öğrenciye sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasına yönelik haftada 2 gün olacak şekilde kuru üzüm dağıtılacağı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER