Gümüşhane’de STK’lar hem FETÖ hem PKK terörünü kınadı

Gümüşhane’de sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olaylarını kınayan bir açıklama yayımladı.

Gümüşhane’de STK’lar hem FETÖ hem PKK terörünü kınadı
Gümüşhane'de sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olaylarını kınayan bir açıklama yayımladı.

“FETÖ, PKK, DAEŞ’İN YILARI BİR MERKEZİN ELİNDE”

İHH, Cihannüma, İlim Yayma Cemiyeti, GİKDER, Genç Memur-Sen, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Tüketici Hakları Derneği, Yardımeli Derneği ve Diriliş Nesli İmamhatip Mezunları Derneği yetkililerinin imzası bulunan açıklamada, Mardin, Hakkari, Van, Elazığ ve son olarak Bitlis’te gerçekleşen kahpe saldırılarla birlikte şehit haberlerinin ard arda gelmeye devam ettiği ifade edilerek, “Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz darbe teşebbüsünden ayrı değildir. Çünkü FETÖ, PKK, DAEŞ gibi bu ülkeye musallat olmuş örgütlerin yuları bir merkezin elindedir” denildi.

“TÜRKİYE VE BÖLGEYİ DİZAYN ETME ÇABASININ BAŞLANGICI 15 TEMMUZ”

15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türkiye'yi ve bölgeyi dizayn etme çabasının sadece başlangıcı olduğu vurgulanan açıklamada STK’lar, şer planının devam ettiğini belirterek, “Bu şer planda FETÖ-PKK ve DAEŞ gibi örgütler, yönetildikleri üst aklın kendilerine biçtikleri rolü oynamaktadırlar. Ambalajları ne olursa olsun; bunların içlerinde taşıdıkları pislik de, yönetildikleri el de aynıdır. Bu el yakın geçmişte Kemalizm ideolojisini, inançlarının gereğini yerine getirmekten başka bir derdi olmayan, 15 Temmuz gecesi hain darbeye karşı en ön saflarda yer alıp canlarını tereddüt etmeden vererek ülkenin gerçek sahipleri olduklarını bir kez daha ispatlayan İslami inanç sahiplerinin üzerine demir yumruk gibi salmış ve hain FETÖ örgütü için adeta sıcak ve güvenli yuvalar inşa etmiştir. Dine karşı sakat tutumu ve uygulamalarıyla Kemalizm adeta FETÖ için kalkan olmuş ve gelişip serpilmesi için her türlü zemini hazırlamıştır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ÜMMETİN SON KALESİ”

Ümmetin son kalesi olan Türkiye'yi düşürmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen üst aklın taşeron örgütler eliyle ve tüm gücüyle saldırdığını kaydeden STK’lar açıklamalarını, “Dün FETÖ'yü kullanan güçler bugün PKK'yı kullanmaktadır. Yarın PKK nın hain bombalarına DAEŞ'in kalleş saldırıları eklenecektir. Acımız da büyük, kaybımız da... Ama dünya şunu bilsin ki, her türlü saldırıya karşı yine bu milletin evlatlarının direnişi de büyük olacaktır. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı bu milletin tuttuğu saflar daha güçlü bir şekilde yerinde durmakta, meydanlarda başlayan nöbetimiz evlerimizde, iş yerlerimizde devam etmektedir. Devletimizden beklentimiz başta hain FETÖ örgütüne, PKK'ya ve diğer taşeronlara destek veren iş adamları ve siyasetçiler ile en etkin mücadelenin verilmesi hassasiyetinden asla ödün vermemesidir. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi diyoruz: "Topunuz gelin, bütün güçlerinizle gelin." Bu millet sizi bozguna uğratmaya muktedirdir. Sivil Toplum Kuruluşları olarak, 15 Temmuz ve sonrasında olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da bizden beklenen her türlü insiyatifi hiç tereddüt etmeden alacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın” sözleriyle sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER