Gümüşhane’de ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi açıldı

9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Gümüşhane'de sergilenmeye başlandı.

Gümüşhane’de ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi açıldı

9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Gümüşhane'de sergilenmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi" amacıyla 2009 yılından buyana düzenlenen "Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı fotoğraflar Gümüşhane İl Kültür Müdürlüğü Salonunda açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen tarafından açılışı yapılan fotoğraf sergisine, şube müdürleri, kurum personeli ve vatandaşlar katıldı. 

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Birşen, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2009 yılından bu yana her yıl düzenlenen yarışmada 2017 yılında dereceye girerek sergilenmeye değer bulan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisini Gümüşhaneli sanatseverlerin beğenisine sunduklarını söyledi. 

Birşen 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının tematik kategorisinin bu yılki konusu ''Milli Tarım' teması olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin dört bir yanından tarımla ilgili fotoğrafların bulunduğu sergi, tarımın ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi aşamalardan geçtiğini bizlere anlatmakta. 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 501 katılımcı 2 bin 326 eserle katıldı. Değerlendirmeye alınan fotoğraflardan 15 eser ödül, 120 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Bugün burada ise seçilen 60 fotoğraf sergilenmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER