Gümüşhane’de temel atma töreni yapıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gümüşhane temasları kapsamında temel atma törenine katıldı.

Gümüşhane’de temel atma töreni yapıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gümüşhane temasları kapsamında temel atma törenine katıldı.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan modern pazar yerinin üçüncü etabı, 112 Acil Çağrı Merkezi, TOBB İmam Hatip Ortaokulu ve Spor Salonu ve İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ile TOKİ tarafından yaptırılan 528 konut için temel atma töreni düzenlendi.

Modern Pazaryeri inşaat alanında düzenlenen törende konuşan Bakan Işık, Gümüşhane’nin nabzının Türkiye’nin nabzı olduğunu belirterek, “Gümüşhane’den destek alamayanın Türkiye’de iktidar olma şansı yoktur. Çünkü Gümüşhane insanı vatan için, millet için, bu ülke için en doğru olanı tercih etmede şaşmaz bir teraziye sahip”  dedi.

“Temel atmak demek bu iş bitti demek”

Çok güzel hizmetlerin temelinin atıldığını dile getiren Bakan Işık, “Belediye başkanımız seçildiği günden bu güne kadar hatta daha önce il başkanlığı döneminde Gümüşhane için çok yoğun çalışıyor, Gümüşhane’nin eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor. Bugünde 12 milyon Türk Lirasının üzerinde bir yatırım bedeliyle Gümüşhane’mize çok güzel bir kapalı pazar yeri ve otopark kazandırıyor. Aynı zamanda bugün Gümüşhane belediyemiz TOKİ ile birlikte 528 konutun temelini atıyoruz. Yani şehrimizi yeniliyoruz, şehrimizi daha modern bir şehir haline getirmek için, Gümüşhanelinin daha rahat, daha konforlu yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun bir göstergesi olan 528 konutun temelini atıyoruz. Bir imam hatip ortaokul, spor salonu ve 112’nin de temelini atıyoruz. Sizlere en hızlı, en kaliteli hizmeti sunmak için bunların temelini atıyoruz. Bir de benim Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım döneminde projesini yaptığımız ve yatırım programına koyduğumuz toplam 30 milyon lira bedelli İŞGEM’inde temelini atıyoruz.  Burada inşallah pestil kömecilerimiz, bu alanda faaliyet gösteren bütün esnaflarımızın faydalanacağı son derece güçlü bir merkez koyacağız. Temel atmak demek bu iş bitti demek” diye konuştu.

“Biz daha önceki dönemleri de biliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Bakan Işık, “İstikrarın Türkiye’de ne kadar önemli olduğunu zannediyorum en iyi Gümüşhane biliyor.  Parti ayrımı yapmadan Gümüşhane’deki siyasetçilerin bütün gayretlerine rağmen, Türkiye’nin imkanlarının yetersizliğinden dolayı bir projenin ne kadar sürdüğünü en iyi sizi biliyorsunuz. Mevcut Zigana Tüneli 1975’te başladı, 1989’da bitti. Şimdi onun aşağısında 15 gün önce sayın Başbakanımızla beraber Avrupa’nın en uzun tünelinin temelini attık. Şu ana kadar da 4 kilometresini bitirdik. 1992’lerde Bolu Tüneline başlandı. 1999 yılına kadar doğru dürüst mesafe alınamadı. 1999’da birde deprem oldu. 2001’de de kriz oldu. Zamanın Ulaştırma Bakanı ve idarecileri ‘Ya Türkiye Cumhuriyetinin gücü bu tüneli yapmaya yetmez. İyisi mi gelin biz bunu patates deposu yapalım’ dediler. O tünelin bitmesi için AK Partinin gelmesi gerekti. Ve Allaha hamdolsun 2006’nın sonunda da Bolu Tünelini bitirdik.  5 kilometrelik tüneli bitiremeyen bir Türkiye’den sadece Zigana’da 30 kilometre tünel yapan bir Türkiye. Nasıl oldu. İstikrar sayesinde oldu. Sizler sandıkta en doğruyu seçmeyi bildiğiniz için oldu” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane için yapılan bazı yatırımlardan bahseden Bakan Işık, şunları söyledi: “Bahçecik Barajını ihale ettik ve inşallah bu yılın sonuna kadar inşaata başlıyoruz. Bu Gümüşhane için tertemiz pırıl pırıl su demek. Önceden bir iktidar 3 dönem bunu satardı. Sadece Bahçecik Barajını satardı. Herhalde Zigana Tünelini 7 dönem satarlardı. Ama şimdi sadece Bahçecik Barajı, Zigana Tüneli değil şehrimize yeni bir havaalanı kazandırıyoruz. Salyazı Havaalanın inşallah yakında ihalesi yapılacak. Gümüşhane ister 40 dakikada Zigana Tünelini geçin Trabzon havaalanından gidin gideceğiniz yere,  isterseniz Köse ile Bayburt arasından Salyazıdan gidin istediğiniz yere, sevdiklerinize en kısa sürede ulaşın. Bir şehre havaalanı yapmak önceden hayal ötesiydi, şimdi artık sıradan bir iş vakayı adli oldu.  Devlet hastanemizin de sadece yolla ilgili çok küçük bir problemi kalmış. Her şeyi hazır. Yolu bitirdiğimiz gün 250 yataklı devlet hastanemizi de sizlerin hizmetinize sunacağız. Onu yapınca mevcut hastanemizi de başka amaçlarla değerlendirmeye devam edeceğiz.  Buradan Bayburt’a, Erzurum’a gitmek istediğiniz zaman Vauk Tünelinin yapımı inşallah başlıyor. Kelkitli hemşerilerimiz Pekün Tünelini kullanacak. 7 kilometrelik tünel.  Ne olacak, Gümüşhane Kelkit arası çok daha kısalmış olacak. Gümüşhane için dağlar deliniyor, engeller aşılıyor. Gümüşhane insanını mutlu edecek ve bütün dünya ile Gümüşhane insanının ulaşımını daha da kolaylaştırarak projeleri art arta hayata geçiriyoruz.”

“Gümüşhane sevdalısı kadrolar olunca”

Gümüşhane’ye sevdalı kadrolar olunca tekeden süt çıktığını ifade eden Bakan Işık, “Harşit Projesi de hayata geçiyor. Belediyemizin irili ufaklı 37 projesi şu anda yürüyor. Dile kolay, Gümüşhane Belediyesi aynı ayda 37 projeyi hayata geçiriyor. Pek çoğu 2019’dan önce sizin hizmetinize sunulacak. Bu, birlik ve beraberlik, azim ve irade sayesinde oluyor. Ercan başkan imkanlarını sonuna kadar zorluyor, yetmediği zaman gelip bizi buluyor. Milletvekillerimizle Ankara’da kapı kapı geziyor. Gençlik Parkı’na ihtiyacımız var dedi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza söyledik tam 1 milyon 800 bin lira kardeş belediye kapsamında Gümüşhane Belediyemize destek sağladı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimde ilk beş içerisindeyiz”

Gümüşhane’nin şu anda eğitimde Türkiye’de ilk beş içerisinde olduğuna dikkat çeken Bakan Işık, “Bizim insanımız zekidir. İmkan bulursa en iyisini yapar, en iyi yere kadar okur. Yeter ki yavrularımıza, gençlerimize bu imkanı sunalım. AK Parti iktidarında bu imkanlar sunulduğu için Gümüşhane başarı çıtasını her gün yükseltiyor. Ama Gümüşhane’ye birincilik yakışır. Valimiz Gümüşhane’de yavrularımıza kodlama dersi vermek için proje başlatıyor. Kodlama, çocuklarımızın, gençlerimizin telefonda oynadıkları oyunları yazması demektir. Yazılım yapmak demektir. En karmaşık programları yazabilmek demektir. Vali beyi tebrik ettim, hangi noktada ihtiyaç duyarsa yanındayım, arkasındayım. 20 yıl sonra Türkiye’nin en iyi bilgisayar ve elektronik mühendislerinin Gümüşhane’den çıkacak. Yol, köprü yaparız, dereleri ıslah ederiz, hastane, okul yaparız ama en büyük yatırım çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine yatırımdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Birlik ve beraberliklerin kazandırdığı”

Birlik ve beraberliğin çok büyük yatırımları getireceğinin altını çizen Işık, şu ifadeleri kullandı: “Şu kadar yatırımı bir anda Türkiye’de inanın çok az il alır. Ancak bir hakkı da teslim etmem lazım, Gümüşhane çok daha fazlasını hak ediyor. Bu hizmetler sizin için bir lütuf değildir. Bu hizmetler sizin fazlasıyla hak ettiğiniz, ancak geciken hizmetlerdir. Keşke bu hizmetleri 20-30 sene önce yapmış olsaydık da bugün çok daha farklı hizmetleri konuşuyor olsaydık. Ne var ki Türkiye istikrarını 2002’de 3 Kasımda yapılan seçimde sağladı. O tarihten bugüne kadar Türkiye’nin sağladığı bu istikrarı sadece Gümüşhane kendisine hizmet olarak almadı, bütün Türkiye bu istikrardan yararlandı. Bugün Türkiye bırakın kendi kaynaklarıyla yatırım yapmayı, dünyada nerede muhtaç varsa ona el uzatır duruma geldi. Bu istikrar sayesinde oldu. Sizler sandıkta bu istikrarı sağladığınız için Türkiye yürüyüşüne devam ediyor.”

“O yetkiyi millet veriyor”

“Yetki kimde? Millette.” İfadesini kullanan Bakan Işık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Bir kişiye bu kadar yetki verilir mi? O yetkiyi senin baban vermiyor ki, o yetkiyi millet veriyor. Türkiye’de diktatörlük gelirmiş. Bırakın diktatörlüğü, bugüne kadar hangi iktidar yanlış yaptıysa sandıkta bunun cezasını verdiniz mi vermediniz mi? Bunlar milletin hakemliğine razı olmuyor. Bu sistemin özünde milletin hakemliği var. Cumhurbaşkanı meclisi feshedecekmiş. Bir cumhurbaşkanı meclisin görevini yapmadığını düşünse ve haksız yere seçim kararı alsa, siz o cumhurbaşkanı da sandığa gireceği için o cumhurbaşkanına oy verir misiniz? Millet oy vermezse o cumhurbaşkanı seçim kararı aldığına pişman olma mı? Peki bunun diktatörlük neresinde. Sorun şu, biz halka güveniyoruz, sizin hakemliğinize güveniyoruz. Ama sayın Kılıçdaroğlu ile beraber yol yürüyenler, halkın hakemliğine güvenmiyorlar. Halkın hakemliğine güvenmeden demokrasi olur mu? İşin özü bu. Onlar bugüne kadar mahkemeye güvendi. En ufak bir şey oldu, hemen anaysa mahkemesine gittiler. Mahkeme de millet adına hüküm veriyor. Milletin aslı varken gerektiğinde millete gitmek en doğru çözüm olur. Sizler 16 Nisan’da en doğrusunu yapacaksınız. Hiç tereddüt taşımıyorum. Ama bu işin A partisi B partisi işi olmadığını bilmenizi isteriz. Bu iş Türkiye meselesi, bu iş memleket meselesi, biz yarın çocuklarımızın çok daha güçlü bir Türkiye’de yaşaması için ‘Evet’ diyoruz” dedi.

“Gümüşhane’den Türkiye rekoru bekliyorum”

Gümüşhane’den Türkiye’ye bir rekor hediyesi edilmesini vurgulayan Bakan Işık, “Hangi siyasi görüşte olursanız olun. Her birinize saygımız var. Bu ülkede ‘evet’ oyu veren de ‘hayır’ oyu veren de başımızın üzerinde. Ama kimlerin ‘hayır’ için çalıştığına dikkat edin. Eğer bugün bazı Avrupa siyasetçileri, Türkiye’nin siyasetine etki edecek ‘Evet’ propagandasına izin vermeyip ‘Hayır’cılara sonuna kadar yolunu açıyorsa bizim ne yapmamız gerektiği açıktır. Bu terör örgütü ‘Hayır’ diye elinden geleni yapıyorsa bizim eğer ‘Evet’ verirsek ülke bölünür propagandasına itibar etmemiz hiç mümkün değildir. Eğer bu ülke bölünecekse bu terör örgütü ve onun uzantısı siyasi parti bütün gücüyle ‘Hayır’ için çalışıyor. Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz. Bu ülkede darbeye teşebbüs etmiş, FETÖ hain terör örgütü bütün gücüyle ‘Hayır’a çalışacak, birileri Gümüşhane’den ‘Hayır’ çıkmasını bekleyecek. Çok beklerler. Ama Gümüşhane’nin benim inancım ve beklentim Türkiye rekorunu kırması. Allah’ın izni ile bunu yaparız. Şu istikrarın devam etmesi, çocuklarımızın çok daha güçlü bir ülkede yaşaması, Türkiye’nin çok daha güçlü bir orduya sahip olması, Türkiye’nin çok daha güçlü ekonomiye sahip olması, çok daha güçlü bir demokrasiye sahip olması için inşallah Gümüşhane yine başa güreşecek. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum. 16 Nisan’da bir evladınız olarak gözümün kulağımın sizlerde olacağını bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

“İlimiz gelecek vaat etmektedir”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise Gümüşhane’nin son 14 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetlerin yakın ilgileri ve güçlü destekleriyle adeta kabuğunu değiştirmekte olduğunu ifade ederek, “Ulaşım, tarım, hayvancılık, turizm, eğitim, sağlık, spor ve altyapı alanlarında son 14 yılda yaklaşık 6,5 milyar TL maliyetle gerçekleşen yatırımlar sayesinde ilimiz gelecek vaat etmektedir. Adeta tüneller şehriyiz, barajlar şehriyiz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın da teşrifleriyle temelini attığımız, yaklaşık 1 milyar TL bedelli 14,5 kilometrelik yeni Zigana Tüneli’ne ek olarak bugün de yaklaşık olarak 165 milyon TL’lik yatırımın temelini atıyoruz.  Hemşerilerimizin refah düzeyinin ve yaşam konforunun artmasına vesile olacak olan tüm bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla birlikte Gümüşhane’miz, ülkemizin 2023 vizyonuna önemli katkılar sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da yaptığı konuşmada, son zamanlarda Gümüşhane’de fiziki dönüşüm ve değişim yaşadığını ifade ederek, “Çok sayıda projemiz var. Bizler, Gümüşhane’de ekip ruhu ile çalışmanın, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın faydalarını görüyor, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“En büyük projemiz kardeşlik projesidir”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül de temeli atılan projelerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, Gümüşhane için en büyük projelerinin kardeşlik projesi olduğunu ifade ederek, “Özellikle bugünlerde Avrupa’da baş gösteren faşizme karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuna güçlü bir şekilde evet ile cevap vereceğiz. Bu üç konuda Gümüşhaneli hemşerilerimi çok kararlı görüyorum. Güçlü bir evetle Ankara’da daha da güçlü olacağız” diye konuştu.

 “Marka Kent Gümüşhane’nin inşası için”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise marka kent Gümüşhane’nin inşası için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Şehrimizin 20’inci belediye başkanı olarak Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğum 4 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar var gücümüzle çalışmayı düstur edindik. Biz sizlere 2014-2018 yıllarında öncelikle şehrin altyapı sorunlarını halletmeyi taahhüt etmiştik. Bunların da çoğu bitme aşamasına geldi. Projelerimizi yapmadan önce gerek kamu, gerekse sivil toplum örgütleri ile görüştük. Bunun sonucu ortak akılla hareket ettik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Işık ve protokol üyeleri butona basarak 160 milyon liralık tesislerin temelini attı. Belediye Başkanı Ercan Çimen burada Bakan Işık’a "Demokrasi ve milli İrade için kararımız EVET yazılı" tablo ve pestil köme üzerine “Sayın Bakanımız memleketinize hoş geldiniz” yazılı pestil hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER