Gümüşhane’de Trafik Haftası Kutlamaları

Gümüşhane’de 2-10 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane’de Trafik Haftası Kutlamaları
Gümüşhane’de 2-10 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kurum müdürleri, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım, Karayolu Trafik Haftasının trafikle ilgili yürütülen çalışmaları bir kez daha gündeme getirmek, trafiğe ilişkin sorumlulukların ne derece yerine getirildiğini test etmek ve değerlendirmek amacı ile kutlandığını hatırlattı.

Yapılan kaza analizlerinde, meydana gelen kazaların birçoğunun sürücü ve yayaların karşı karşıya oldukları riskin farkında olmayışından kaynaklandığı kaydeden Yıldırım, “Bu bağlamda hepimizi yakından etkileyen ve derin izler bırakan trafik terörüne dur demek için, vatandaşlarımızı ve küçük yaştan itibaren çocuklarımızı eğitmemiz gerekmektedir. Trafik şüphesiz üzerinde sürekli çalışılması gereken ciddi bir alan olup, trafik sorunu sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı için, trafik kurallarına uyan bir toplum olmamız gerekir. Trafiğin temel unsurlarının başında insan gelmektedir. Trafik kazalarına, yoğun olarak sürücülerin yaptığı kural ihlalleri sebep olmaktadır.” diye konuştu.

Kazaların yaklaşık yüzde 99’unun insan unsurundan kaynaklandığını ve bu kazalar sonucu her yıl yaklaşık 3-4 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini, 250 bine yakın vatandaşın da yaralandığını veya sakat kaldığını dile getiren Yıldırım, Gümüşhane’de son 2012 yılında 17 bin 310, 2013 yılında 18 bin 558, 2014 yılında 19 bin 707 adet aracın trafiğe katıldığını, 2015 yılında ise bugün itibariyle 20 bin 283 kayıtlı araç bulunduğunu söyledi.

GÜMÜŞHANE’DE 28 BİN KİŞİNİN SÜRÜCÜ BELGESİ VAR

Gümüşhane’de faaliyet gösteren ve trafik eğitimi veren 2 sürücü kursunun bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “2014 yılında bu kursları başarı ile bitirerek sürücü belgesi almaya hak kazanan 687 erkek, 405 bayan olmak üzere toplam bin 92 sürücü trafiğe katılmışlardır. Halen ilimizde 25 bin 453 erkek, 2 bin 667 bayan toplam 28 bin 120 sürücü belgesi sahibi bulunmaktadır. Trafiği kullanan sürücü sayısı her yıl katlanarak artarken bununla doğru orantılı olarak trafik sorunları da artmaktadır” dedi.

ÖLÜMLÜ KAZALAR AZALIYOR

Gümüşhane’de 2013 yılında 8 ölümlü, 236 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini, 2014 yılında ise 1 ölümlü, 254 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini kaydeden Yıldırım, bir önceki yıla göre ölümlü kazalarda yüzde 88'lik azalma, yaralamalı trafik kazalarında da yüzde 7'lik bir azalma olduğunu dile getirdi.

ATALAY YILIN ÖRNEK SÜRÜCÜSÜ OLDU

Konuşmaların ardından Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arası trafik konulu resim yarışmasında Tekke İlkokulu öğrencisi Ahmet Dağdeviren birinci olurken, Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencisi Deniz Onat Vural ikinci, Aysın Rafet Ataç ilkokulu öğrencisi Özgür Kadakal üçüncü oldu. Ortaokullar arası düzenlenen Trafik konulu resim yarışmasında Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Sudenur Bozkır birinci, Kale Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Erdi Gazioğlu ikinci, Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Melike Andiç üçüncü oldu.

Gümüşhane’de yılın örnek sürücüsü seçilen Mehmet Salih Atalay’a plaket, yılın trafik görevlilerine başarı belgesi ve okul geçit görevlilerine sertifika verilmesiyle tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER