Gümüşhane'de Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik uygulamaya konulan “Sigarayı Bırak Bir Resim de Sen Yap” SODES projesi kapsamında “Uçurtma Şenliği” düzenlendi.

Gümüşhane'de Uçurtma Şenliği Düzenlendi
Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik uygulamaya konulan “Sigarayı Bırak Bir Resim de Sen Yap” SODES projesi kapsamında  “Uçurtma Şenliği” düzenlendi. 

Tekke Beldesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda düzenlenen şenliğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Mayda, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin amacının insan sağlığı ve çevre bilinci oluşturmak olduğunu, sigara ile mücadele etme duyarlılığının devamını sağlamaya ve sigaranın insan sağlığına zararlarını vurgulamak olduğunu belirtti.

Çocuklara yönelik yapılan projede, tiyatro gösterimi ve konferanslarından sonra bugün de uçurtma şenliği gerçekleştirildiğini kaydeden Mayda, “İlk üç dereceye giren öğrencilerimizi de ödüllendirdik. Toplumumuza sesleniyoruz, sigara hem sağlığa hem de ekonomik açıdan kesenize zararlı. Sigara içenlerimiz, sigarayı bırakma yönünde gayret etsinler. Sağlıklarını düşünsünler. Temiz bir çevrede ve gençlerimiz sağlıklı yetiştirelim.” dedi.

Vali Mayda’nın konuşmasının ardından yatılı okulda kalan öğrencilere şapka, fanila ve uçurtma dağıtıldı.

Okul binasının arka kısmında bulunan tepelik alanda rüzgarla birlikte uçurtma uçurtan öğrencilere daha sonra, dürüm döner ve ayran ikram edildi.

Haberin Kaynağı: Hüseyin Özgün

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2012, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER