Gümüşhane'de Yeni Öğretmenlere Yemek

Vali Mayda: “Amacımız Türk Toplumunun Dünya Üzerinde Söz Sahibi Olmasını Sağlamak”

Gümüşhane'de Yeni Öğretmenlere Yemek
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, amaçlarının 21. ve 22.yüzyılda Türk toplumunun dünya üzerinde söz sahibi olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şehre yeni atanan öğretmenlere yemek verdi.

Fevzi Ataç Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Eğitim Denetmeler Başkanı Şahmettin Kaya,  Şube Müdürleri İbrahim Taş, Ahmet Tuncay, Murat Eskicioğlu, Nusret Bulut, Fevzi Ataç Öğretmenevi ASO Müdürü Baki Çalışır ve öğretmenler katıldı.

Yemeğin ardından yeni başlayan öğretmenlere seslenen Vali Dr. Yusuf Mayda, öğretmenlerin herhangi bir sorun yaşamadan, tek kaygılarının eğitim-öğretim olmasını istediklerini söyledi. “Kapımız her zaman size açık” diyen Vali Mayda, “İstiyoruz ki hep huzur içerisinde olun. Sizlere teslim edilen öğrencileri iyi yetiştirin beklentimiz budur.  Milli Eğitim alanında ilimiz güzel bir noktada, bunun devamı ve geliştirilmesi sizlerin fedakarlığı ile olacak. 45 dakikalık bir derse gereğine yönelik 2 -3 saat hazırlanma sureti ile çocuklarımızı sürekli derse hazır halde tutup başarılı olmasını sağlayacaksınız.” dedi.

Hükümetin eğitim alanında hiçbir masraf ve harcamadan kaçınmadığını dile getiren Vali Mayda, “Akıllı tahta ve Fatih Projesi de başladı. Amacımız 21. ve 22. yüzyılda Türk toplumunun dünya üzerinde söz sahibi olmasını sağlamak.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise 2012 yılı itibari ile Gümüşhane’ye Ocak ayında 141, Eylül ayında 222, isteğe bağlı atamalarda da 66 öğretmen olmak üzere toplam 429 yeni öğretmen atandığını, isteğe bağlı ve mazeret ile 182 öğretmenin de ayrıldığını söyledi.

Son atamalardan sonra Gümüşhane’de 371 öğretmen açığı bulunduğunu ifade eden Aktaş, 50 görevlendirme ile bu eksiği gidermeye çalıştıklarını belirterek, “İlimizde öğretmen arkadaşımızın fedakarlığı sayesinde boş geçen dersimiz yoktur. Yeni gelen öğretmenlerimizle beraber var olan eğitim-öğretim kalitemiz daha da yukarı çıkacaktır. Eğitim öğretime destek veren öğretmen sayımız 1518, memur ve hizmetlimizle eğitim kurumlarımızda 2115 çalışanımız bulunmaktadır.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER