Gümüşhane’de ‘Yerel Basın ve Hukuk’ konulu çalıştay düzenlendi

Gümüşhane’de Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti ortaklığında ‘Yerel Basın ve Hukuk’ çalıştayı düzenlendi.

Gümüşhane’de ‘Yerel Basın ve Hukuk’ konulu çalıştay düzenlendi
Gümüşhane’de Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti ortaklığında ‘Yerel Basın ve Hukuk’ çalıştayı düzenlendi.

Gümüşhane-Bayburt Baro Bölge Başkanlığı Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen çalıştaya Baro Başkanı İsmail Taştan, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, baroya kayıtlı avukatlar ve gazeteciler katıldı.

6 oturumla gerçekleştirilen çalıştaya gazeteci Turan Tuğlu birinci oturumda, Av. Tarhan Mısırlıoğlu ikinci oturumda, gazeteci Güngör Üçünçüoğlu 3. oturumda, Av. Ali Haydar Dereli 4. oturumda, Av. Seval Kaçıran 5. oturumda ve Av. Melek Genç Taştan 6. Oturuma başkanlık etti.

Çalıştay’ın birinci oturumunda Anayasa Basın Özgürlüğü, Yerel Basın ve Demokrasi, Yerel Basın ve Teknolojik Gelişmeler, Basın Özgürlüğü Tartışmaları, Bağımsız Yerel Basın Kavramı ve Taraflı Tarafsız Basın konuları konuşmacılar tarafından dile getirildi. Çalıştay’ın diğer oturumlarında ise Yerel Basının Sorunları, Kişilik Haklarına Saldırı, Basın Özgürlüğü, Özel Hayatın Gizliliği, Tekzip ve Eleştirel konularda 35’e yakın konu tartışıldı.

Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bundan sonra da katkı vermeye devam edeceklerini belirten Gümüşhane Bayburt Baro Başkanı İsmail Taştan, Gümüşhane’de yerel basını çok önemsediklerini ve yerel basının sorunlarına da çözüm bulmak için baro ve avukatlarla beraber katkı koyacaklarının bilinmesini istedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise hukuk ve basının ayrılmaz bir bütünün parçaları olduğunu, bir dağın iki yüzü gibi olduklarını belirterek, “Bugüne kadar hep başkaları konuştu biz yazdık, şimdi kendi sorunlarımızı baromuzla beraber ortaya koyduk. Bu Çalıştay gerçekten çok verimli geçti. Meslektaşlarımız sorunlarını aktarma imkanı buldu. Hukuki açıdan eksiklerimizi öğrenmiş olduk. Öğrendiklerimizle beraber Gümüşhane’ye katkı vermeye yerel basın olarak devam edeceğiz” dedi.

Hem avukatlar hem de gazetecilerin memnun olarak ayrıldıkları çalıştayın sonuç bildirgesi 20 Nisan günü açıklanacak.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER