Gümüşhaneli çiftçiler Külliyede

Türkiye genelinde 81 ilden çok sayıda çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu. Gümüşhane’den de 19 çiftçi programa iştirak etti.

Gümüşhaneli çiftçiler Külliyede

Türkiye genelinde 81 ilden çok sayıda çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu. Gümüşhane’den de 19 çiftçi programa iştirak etti.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor" programına Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Murathan ve 19 çiftçiden oluşan 22 kişilik kafileyle yerini aldı.  

Program öncesi Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın organizasyonuyla  ATO Congresium'da gerçekleştirilen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya gelen çiftçilere Fakıbaba, “Biz samimi bir aileyiz, sıkıntıları birlikte aşacağız. Çalışmakla aşamayacağımız bir sorun yok, desteklerimizle sizin hep emrinizdeyiz hep de yanınızda olacağız. Sıkıntılarınızı biliyorum; üretmek kolay değil, inanıyorum ki biz istersek siz isterseniz her işi başarırız. Kadının elinin değdiği yerde bereket var. Kadın kardeşlerimizin özellikle çiftçilikle uğraşması Türkiye'nin nereye gideceğinin bir göstergesi. Her erkeğin yanında mutlaka başarılı bir kadın vardır. Biz ve Sayın Cumhurbaşkanımız sizinle gurur duyuyoruz. Bu Bakanlığın adı üretim bakanlığı, sizin refah düzeyinizi nasıl yükseltiriz diye uğraşıyoruz” dedi.

Buradaki program sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçen çiftçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. Son 15 yılda üreticilere 103 milyar lira hibe desteği verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçirilecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini başlattıklarına dikkati çekerek, “Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Hayırlı olsun. Rabbim inşallah bununla birlikte bereketini de versin” dedi.

Yeni Teşvik Sistemi'nin detaylarını tek tek paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırmızı et ihtiyacını karşılamak için adım atıyoruz. 300 baş hayvana kadar kredi desteği veriyoruz. Doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım da tarım sektörünü kalkındırmak, üretimi geliştirmek ve çiftçilerin alın terinin karşılığını vermek için birçok destek sağladıklarını, reform ve projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER