Gümüşhaneli İki Şair Türk Dünyasının En Büyük Şiir Şöleninde

Gümüşhane edebiyatının iki usta kalemi Talat Ülker ve (Hışır) Osman Nebioğlu, 23.Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Türk dünyasından davet edilen 28 şair arasında.

Gümüşhaneli İki Şair Türk Dünyasının En Büyük Şiir Şöleninde
Gümüşhane edebiyatının iki usta kalemi Talat Ülker ve (Hışır) Osman Nebioğlu, 23.Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına Türk dünyasından davet edilen 28 şair arasında.

Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük ve en önemli şiir etkinliklerinden birisi olan program 26-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl Türk dünyasının büyük şairi, devlet adamı, dil âlimi Ali Şir Nevai adına ve anısına düzenlenecek olan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, Türk dünyasının en uzun soluklu ve en geniş katılımlı şiir şöleni, toyu, bayramı ve manevi kurultayı olarak nitelendiriliyor.

Türk kültür coğrafyasını temsil eden, Türkçenin bayrağını dalgalandıran, özünü ve gönlünü kalemlerine yükleyen Doğu Türkistanlı, Kazakistanlı, Türkmenistanlı, Özbekistanlı, Kırgızistanlı, Azerbaycanlı, İranlı, Kafkaslı, Balkanlı, Iraklı, Kıbrıslı ve Türkiyeli şairler bir araya gelerek Türk’ün Ses Bayrağı’nı dalgalandırıyor.

Türk dünyasını ortak dil ve ortak kültürde buluşturmayı Türk ülkeleri arasında duygu ve gönül köprüleri kurarak dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamlar, her yıl Türk’ün fikir ve gönül dünyasında bayraklaşan birinin adına, anısına ve konulu olarak yapılmaktadır.

“USTALARI YETİŞTİREN GÜMÜŞHANE ŞİİR MİRASI ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Gümüşhane’den bu büyük sanat organizasyonuna iki şairin davet edilmesinin Vasfi Mahir Kocatürk, Hüseyin Nihal Atsız, Dilaver Cebeci, Nabi Üçüncü, Nurettin Özdemir, Şinasi Özdenoğlu, Zevraki gibi ustaları yetiştiren bir ilin şiir mirasının ödüllendirilmesi olduğunu söyleyen Talat Ülker, programın TRT Avaz ve Fırat TV’den naklen yayınlanacağını belirtti.

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’na Türk Dünyasının tamamından davet edilen şair kadrosu şu isimlerden oluşuyor: “A.Tuncer Sönmez, Ahmet Tevfik Ozan, Akbar Ryskulov, Ammar Mohammed Noor, Taha Slo, Bestami Yazgan, Canan Özer, Çolpan Zaripova Çetin, Galına  Sırchelı, Hüsamettin Soylu, İlhami Bulut, İlhan Yardımcı, Kadırbek  Kunypıyauly, Kozhogeldi  Kuluev, M.Ali Kalkan, Mahmut Hasgül, Muhammed Ali Eşmeli, Naime Özeren, Ogtay  Rzalı, Osman Nebioğlu, Rabıe Rushıd, Rkaıl Zaydullın, Sayat   Kamshyger, Seval Koçoğlu, Talat Ülker, Veronıka  Turkhan, Yahya Akengin, Zhediger  Saalaev”
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER