Gümüşhaneliler Yusuf Devran'a Sahip Çıkamadı

Gümüşhane’nin yetiştirdiği ender kişiliklerden Prof.Dr. Yusuf Devran’a aşırı sol ve marjinal gruplar tarafından yapılan karalama kampanyası devam ederken, yüzbinlerce Gümüşhanelinin kahreden sessizliği ise devam ediyor.

Gümüşhaneliler Yusuf Devran'a Sahip Çıkamadı
Gümüşhane’nin yetiştirdiği ender kişiliklerden Prof.Dr. Yusuf Devran’a aşırı sol ve marjinal gruplar tarafından yapılan karalama kampanyası devam ederken, yüzbinlerce Gümüşhanelinin kahreden sessizliği ise devam ediyor.

Terör örgütünün haber ajansı olarak bilinen Fırat Haber Ajansı tarafından servis edilen, aşırı sol ve marjinal grupların yayın organları olan Birgün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi ve OdaTv’nin ardından Hürriyet ve Radikal gibi gazetelerde de yayımlanan Devran’a yönelik karalama kampanyası devam ediyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Devran’ın Doç. Dr. Gözde Yılmaz isimli bir akademisyenle arasında geçen olay ulusal basında linç kampanyasına dönüşürken, gazetelerde ve internet sitelerinde çarşaf çarşaf yayınlanan haberlere Gümüşhane kanadından hiçbir tepki gelmemesi dikkat çekti.

Yaptıkları en ufak etkinliği medya ile paylaşan, sürekli basın açıklamaları ile gazetelerde boy gösteren il içindeki ve il dışındaki sivil toplum kuruluşlarının Devran vakasında suskun kalması akıllara bazı soru işaretlerini getirdi.

Gümüşhane’nin öz çocuğu olan ve şehrin saygın isimlerinden Mehmet Devran’ın da oğlu olan Yusuf Devran için tek açıklama bugün akşam saatlerinde İstanbul GÜYAD Derneği Başkanı Tahsin Söğüt’ten geldi.

Söğüt, yaptığı açıklamada Devran hakkında yazılan mesnetsiz ve basın ahlakına uymayan taraflı çirkin karalamalar karşısında oldukça üzgün olduklarını belirterek, “Değerli hocamızı yıllardır tanırız ve onun onurlu şerefli bir kişiliğe sahip olduğunu hepimiz biliriz. Görev yaptığı heryerde yanlışlarla mücadeleci bir yapısı vardır. Ancak birileri eskiden olduğu gibi atını oynatamadığı için 28 Şubat kalıntıları tarafından saldırıya uğradığı aşikardır.” dedi.

Söğüt, İstanbul’da ki STK’lar olarak 7 Ağustos Çarşamba günü yaklaşık 50 kişilik bir grupla kendisine destek ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti.

Öte yandan karalama haberlerinin adını Gümüşhane’den alan internet sitelerinde yayınlanması da Gümüşhane’de infiale sebep oldu. Gümüşhanelilik üzerinden prim yapan bazı internet sitelerinin bu mesnetsiz ve alçakça karalama kampanyasına çanak tutması da skandal olarak nitelendirildi.

---

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, torpil, fişleme ve tehdit iddialarını yalanladı. Bugün bir gazetede "Dekanın tehdidine polisten koruma" manşetiyle verilen haberde Devran'ın, öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ı tehdit ettiği savunuldu. Haberde, Doç. Dr. Yılmaz, dekanın yüksek lisans ve doktora sınavlara giren öğrencileri fişlediğini, bazılarının kazanmaması için müdahalede bulunduğunu iddia etti.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Prof. Dr. Devran, haberin tek taraflı, mesnetsiz itham ve iddialara dayandığını; hukuki yollara başvuracağını duyurdu. Prof. Dr. Devran, "Haberde adı geçen öğretim elemanı tarafından ifade edilen lisansüstü sınavlar fakülteler tarafından değil, ilgili enstitü kurulları tarafından belirlenen 3'er kişilik komisyonlar tarafından uygulanmaktadır. Bu sürece, tarafımızca müdahalede bulunulması akademik teşkilat yapısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde söz konusu değildir. Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir. Lisans düzeyinde eğitim çalışmalarını yürüten fakültemizin ve şahsımın asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Bir hafta önce de fakültemizle ilgili başka bir haber gündeme getirilmiş; ancak bir gün sonra bu haberin de asılsız olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştır. Yasal haklarımızı kullanmakla birlikte, kamuoyunun asılsız iddialarla yanıltılmaması adına bu açıklamayı yapmaktayız" dedi.

HABER YALAN ÇIKMIŞTI

Prof. Dr. Yusuf Devran, dekanlık görevine getirilmesinin ardından bazı kesimler tarafından hedef haline getirildi. Hakkında çok sayıda olumsuz haber yapıldı. Tutuklu ve hükümlü öğrencilerin vize ve final dönemlerinde okula elleri kelepçeli getirilip rencide olmaması için cezaevinde sınav dönemini başlatan Prof. Dr. Devran geçen hafta buna rağmen "yalan haber" kurbanı oldu. Gazeteler, cezaevinde girdiği sınavlarının sisteme geçilmediğini iddia eden bir öğrencinin görüşlerini geçen hafta haberleştirdi. Fakülteden yapılan açıklamada öğrencinin iddiaları belgeleriyle yalanlandı. Bir hafta sonra da Doç . Dr. Gözde Yılmaz'ın tek taraflı açıklamaları gündeme getirildi. Devran, hakkını hukuki yollarla arayacak.

Haberleri okumak isteyenler www.google.com'a Yusuf Devran yazıp haberleri tıklasınlar. Ayrıca video bölümünde de açıklama yapanlar var.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 00:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aklımda Kalanlar HT
Aklımda Kalanlar HT - 11 yıl Önce

bence bu marmara üniversitesinin ögrencileri şaşırmış.bu kadar kolay bir insanla nasıl olur da konuşarak anlaşamamışlar? halbuki onun odasının kapısı herkese açıktır .ben sag görüşlüydüm dersinden 4 defa geçemedim . sol görüşten arkadaşım aa ile geçerdi.sınıfta sol ögrencileri daha fazla dinlerdi nedir bu linç girişimi ayıptır edep ya hu !! sizene adam sagcı da olur milli görüşüde savunur .ya biz ne zaman medeniyete erişicez? ne zaman digerini kabul edicez !.herhangi bir fikri okulda savundumu ?size empoze ettimi ? demokrasi bir size var degil mi?

SIRADAKİ HABER