Gümüşhane’nin Go-Kart pisti test aşamasında

Son yıllarda artan üniversite öğrenci nüfusuyla adeta kabuğunu değiştiren Gümüşhane’de, birbiri ardına açılan sosyal tesisler şehirdeki büyük eksikleri tek tek gideriyor.

Son yıllarda artan üniversite öğrenci nüfusuyla adeta kabuğunu değiştiren Gümüşhane’de, birbiri ardına açılan sosyal tesisler şehirdeki büyük eksikleri tek tek gideriyor.

Belediye Başkanlığı tarafından Sema Doğan Parkında yapılan değişimle birlikte sinemaya, bowling ve oyun salonlarına kavuşan Gümüşhane, yine Belediye tarafından Sema Doğan Parkı bitişiğinde yapılan Go-Kart pisti ile yeni bir sosyal mekana kavuşacak.

Yapımı tamamlanmak üzere olan ve 7 adet aracıyla test aşamasına geçen go-kart pistinin testini Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve beraberindeki protokol üyeleriyle gerçekleştirdi.

Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan şirket aracılığıyla gerçekleştirilen yatırımda son aşamaya gelinirken, yaklaşık 3 bin metrekarelik alanın yağıştan etkilenmemesi ve kış mevsiminde de kullanılabilmesi için çalışmalara kısa sürede başlanacak.

Halı saha maçından sonra protokol üyeleriyle birlikte tesisi test eden Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’de yaşayan hiçbir vatandaşın, hiçbir kamu görevlisinin, dışardan gelen 20 bin üniversite öğrencisinin başka illerdeki hizmetlere imrenmesini istemediklerini ve bunun için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu tesisin de bunun bir örneği olduğuna değinen Vali Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür etti.

Sema Doğan Parkı’nın bowling, sinema salonu, kamelyaları ve go-kart tesisiyle adeta beş yıldızlı bir tesis gibi olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Gençlerimiz, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimiz il merkezinde yapılan bu hizmetlerimizi çok önemsiyoruz. Devamı da gelecek. Alışveriş merkezine başlayacak Belediyemiz ilerleyen günlerde. Biz ilimize bu tür sosyal mekanları yaparsak doğal olarak burayı tercih edeceklerdir. Bunu hep birlikte göreceğiz. İnsanlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Her geçen gün her anlamda gelişen, büyüyen, kendi içerisinde butik, turistik bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bugüne kadar yapılmamış işleri milletvekillerimizle, stk’larımızla, belediyelerimizle el ele, gönül gönüle vererek yapıyoruz” dedi.

Gümüşhanelilerden ve şehirde yaşayan tüm vatandaşlardan bu hizmetlerin keyfini sürmesini ve mutluluğunu yaşamalarını isteyen Vali Memiş, “Hepsi hizmetlerin en iyisine layık. Her geçen gün gelişen bir Gümüşhane var. Bu kentin geleceği var. Bu kente emek veren herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de go-kart tesisinin tam manasıyla bitmediğini belirterek, “Amacımız kar gütmek değil. Bunu ilk defa Gümüşhane’de Belediye olarak kurduğumuz şirket aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Sema Doğan Parkı parkın dışına çıkarak sosyal mekan, eğlence merkezi oldu. Burası da onun bir ünitesi oldu. Şehrimize hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER