Gümüşhane’nin ilk kadın müftü yardımcısı görevine başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Gümüşhane tarihinde ilk kez şehre kadın müftü yardımcısı atadı. Yeni müftü yardımcısı Sümeyra Güvendi görevine başladı.

Gümüşhane’nin ilk kadın müftü yardımcısı görevine başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Gümüşhane tarihinde ilk kez şehre kadın müftü yardımcısı atadı. Yeni müftü yardımcısı Sümeyra Güvendi görevine başladı.

Atama kararnamesinin ardından Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yüksek lisans mezunu olan Güvendi, İl Müftüsü Osman Ayas’la birlikte Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni yapılanma kararı doğrultusunda her ile kadın müftü yardımcısı atanacağının açıklamasının ardından Gümüşhane’nin ilk kadın müftü yardımcısı olarak görevlendirilen Güvendi, Yalova’nın Çınarcık İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapıyordu.

Sümeyra Güvendi kimdir?

1984 yılında Gümüşhane’de doğdu. Ortaokul ve Liseyi Gebze İmam Hatip Lisesinde birincilikle bitirdi. 2005 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans programını, 2008 yılında aynı Üniversitede yüksek lisans programını, "Fıkıhda Lehv" başlıklı teziyle tamamladı.

2006 yılında başladığı çalışma hayatında, Kur’an Kursu Öğreticiliği ve Vaizlik yaptı. 2014-2017 yılları arasında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 29. dönem kursiyeri olarak ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Yalova İli Çınarcık İlçe Müftülüğüne tekrar Vaiz olarak atandı.

3 Eylül 2018 itibarıyla Gümüşhane İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan Güvendi, Arapça bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 23:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
muallim
muallim - 6 yıl Önce

tebrikler

Mustafa keleş
Mustafa keleş - 6 yıl Önce

Syn hocami tebrik eder basarilarinin devam ini dilerim

Kemal SEZGİN
Kemal SEZGİN - 6 yıl Önce

ALLAH Yolunu açık eylesin görevinde başarılar dilerim

KADIR UGURLU
KADIR UGURLU - 6 yıl Önce

Tebrik ediyorum.Ne olursa olsun bu ülkede kız çocukları kesinlikle okumalı ve okutulmalıdır..Kendi ayakları üzerinde de dik durmalıdır..
Darısı da bütün Súmeyyelerin başına diyelim..Tebrikler ve başarılar..
Kadir Ugurlu/ Beykoz

Zeki Kopuzlu
Zeki Kopuzlu - 6 yıl Önce

Hayırlı olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER