Gümüşhane’nin Kadınlara Özel İlk Konsept Mağazası Açıldı

Gümüşhane’nin kadınlara özel ilk konsept mağazası Kokosh açıldı.

Gümüşhane’nin Kadınlara Özel İlk Konsept Mağazası Açıldı

Gümüşhane’nin kadınlara özel ilk konsept mağazası Kokosh açıldı. Cumhuriyet Caddesinde bulunan mağazanın açılış programına Vali Okay Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay,  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu ve vatandaşlar katıldı.

 
“Gümüşhane’ye değer katmak için mücadele ediyoruz”

Yeni açılan iş yerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada, her geçen Gümüşhane’yi geliştirmek ve Gümüşhane’ye değer katmak için mücadele ettiklerini belirterek, “Gümüşhane’de yaşayan insanlar başka illerde yaşayan insanlara imrenmesin. Gümüşhane’de yaşayan kadınlar, erkekler, gençler, üniversite öğrencileri başka illere, başka yerlere imrenmesin.  Bunun için kamu kaynaklarını doğru kullanmaya çalışıyoruz. Gümüşhane’nin önceliklerini belirleyip ona göre çalışıyoruz” dedi.
 
“İnsanlarımız başka illere imrenmeyecek”

Şehrin turizm önceliğinin bulunduğunu dile getiren Vali Memiş, “Bu sene Lİmni gölünde, Zigana dağında, Karaca mağarasında, Tomara şelalesinde en az 300 bin turist ağırladık.  300 bin turisti 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz ve şehir merkezini de buna dahil edip turlara, turistlere şehir merkezi turu yaptırmak istiyoruz.  Belediyemiz çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları devam ettirmesini istiyoruz. 2018 yılında belediye inşallah Cumhuriyet ve Atatürk caddesinin sokak sağlıklaştırmasına başlayacak. Yapılan diğer sosyal tesislerle insanlarımız başka illere imrenmeyecek. Artık eskiye göre daha iyiyiz. Büyük yatırımlar alıyoruz. Ama mahallin de de yapmamız gereken şeyler var. Devlet büyük yatırımlarını yaparken bizler de güzel tesislerle, işyerleri ile bu şehri canlandırmalıyız. Şehir de yapılan her güzel bina o şehre değer katar. Ama kötüyse de o değerini alır götürür” diye konuştu.
 
“Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını artırmalıyız”    

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranının düşük olduğunu vurgulayarak, “Bugün ülke olarak bizim en büyük eksikliklerimizden birisi gelişmiş ülkelerle ülkemize baktığımız zaman biz de kadınlarımızın iş gücüne katılım oranının daha az, daha düşük olduğunu görüyoruz. Eğer biz de gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkmak istiyorsak ki hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmektir. Bu 2023 hedeflerimizdir. Hükümetimizin koymuş olduğu bu hedeflere ulaşmanın yollarından bir tanesi de kadınlarımızın iş gücüne katılım oranının artırılmasıdır. Daha çok zengin, kalkınan ve gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak mutlaka kadınlarımızın iş gücüne katılım oranının daha da yukarılara çıkarılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
“Bir işletmede en önemli şey müşteridir”

İşletme sahibinin de sorumlulukları bulunduğunu anlatan Akçay şunları söyledi: “İşletmeci, esnaf ve tüccar arkadaşlarımızın da mutlaka öncelikle rekabetçi fiyatlarla çalışması lazım. Ve en önemli şeyin müşteri olduğunu bilmemiz hatta hatırlamamız lazım. Bir işletmede en önemli şey müşteridir. Eğer müşterilerimiz olmazsa işletmelerimizin yaşama şansı yok. Bu bakımdan işletme sahiplerimizden de hem rekabetçi fiyatlar hem güler yüz hem de daha kaliteli ve daha uygun ürünlerin insanımızın tüketimine sunulmasını bekliyoruz ve temenni ediyoruz.”
 
“Kombin konusunda biraz dışarıya bağımlıydık”

İşletme sahibi Mürvet Ciğerci ise, “Bugün beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Kokosh bildiğiniz üzere süslü kadınlara verilen bir isim. Gümüşhane’de kadınlar çok güzeller, çok süslüler ama biz ne yazık ki kombin konusunda biraz dışarıya bağımlıydık. Kendi adıma da ben bundan mustarip biriydim. Hep Trabzon’a ya da şehir dışında bir yere gitmek durumundaydık. Özel bir gün olduğu zaman nerede, ne bulabiliriz bilmiyorduk. İnşallah bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik mağazamızı bugün faaliyete sokuyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER