Gümüşhane’nin köy yollarındaki tehlikeler bertaraf ediliyor

Gümüşhane köy yollarında trafik ve yaya güvenliğini tehdit eden kaya blokları İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmayla temizleniyor.

Gümüşhane’nin köy yollarındaki tehlikeler bertaraf ediliyor

Gümüşhane köy yollarında trafik ve yaya güvenliğini tehdit eden kaya blokları İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmayla temizleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda başlanan çalışmalarda sona gelinirken, Merkez ilçe ve Kürtün ilçesinde kurumda görev yapan mühendislerin belirlediği noktalarda yüklenici firma tarafından ıslah çalışmaları son aşamaya geldi.

Yüklenici firmanın uzman dağcı ekibinin halat yardımıyla bahse konu yolların yamaçlarında asılı bulunan kayalar yola düşürülüp temizlenirken, muhtemel düşme tehlikesi bulunan büyük ve tehlike arz eden kayalar ise patlatma yöntemiyle düşürüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, iş makinesi marifetiyle yapamadıkları kaya ıslahlarını ihale yoluyla yapmaya başladıklarını, bu bağlamda Nazlıçayır, Gökçepınar ve Çayırardı köy yollarındaki kaya düşmesi riskinin bertaraf edildiğini, Tekke köyünde okul ve meskun mahalli tehdit eden kayalar ile Yukarı Kürtün grup yolunda yolu tehdit eden kayaların da kısa süre içerisinde temizleneceğini söyledi.

Akdoğan, merkeze bağlı Nazlıçayır köyü grup yolunda köy girişine yakın bir noktada uzun zamandır bulunan kaya bloğunun tehlike oluşturduğunu ve iş makineleriyle alamadıkları için bu iş kapsamında patlatma yaparak tehlikeyi bertaraf ettiklerini belirterek, “Yolların güvenliğini tehdit eden kayaların temizlenmesi işini ihale ettik. Yüklenici firma çalışan profesyonel dağcılar, halatlarla kendilerini bağlayarak askıdaki kayaları temizliyor, patlatma yapılacaksa delme işlerini yapıyorlar. Bu kapsamda Nalıçayır köyü girişindeki kayalar patlatılarak temizlendi, Gökçepınar köyü Karakaya mahallesi yolu ve Çayırardı köyünün üst mahalle yolunu temizledik. Kürtün ilçesi Yukarı Kürtün grup yolundaki tehlikeli kayalarda önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla temizlenecek” dedi.

Tekke köyünde okulu ve meskun mahalli tehdit eden kayaları ise birkaç gün içerisinde yapılacak çalışmayla bertaraf edeceklerini belirterek, patlatmalarda bilimsel hesaplamalar yapılarak sadece kaya kütlelerinin kopması için ayarlamalar yapıldığını ve gereken tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER