Gümüşhane'ye 14 Milyon TL'lik Dev Hibe

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’dan Gümüşhane’ye 14 Milyon TL’lik müjde.

Gümüşhane'ye 14 Milyon TL'lik Dev Hibe
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye’de verilen tüm desteklerden ve teşviklerden en üst düzeyde yararlandırılan Gümüşhane’nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü olduğu Bölgesel Rekabetin Sağlanmasına Yönelik Destekleme Projelerinden de (BROP) büyük pay aldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada, TÜİK verilerine göre işsizliğin en düşük olduğu iller arasında yer almasına rağmen Gümüşhane’ye gönderilen 2 bin kişilik istihdam projesinden farklı olarak, kişilerinde kendi işlerinin sahibi olabilmesine olanak tanıyacak Gümüşhane İş geliştirme projesi kabul edildiğini ifade eden Aydın, “Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Projesi kapsamında Gümüşhane’ye 6 milyon Euro yani yaklaşık 14  milyon TL’lik hibe verildi.” dedi.

Gümüşhane ekonomisinin rekabet edebilirliğinin arttırılması ve bölgesel sosyo-ekonomik farklılıkların azaltılmasının amaçlandığı desteklemeler ile Gümüşhane’nin kalkınma hamlesinin hız kazanacağının altını çizen Aydın, “Gümüşhane İŞGEM  BROP  projesi ile geleneksel olarak var olan başta pestil ve köme olmak üzere yöresel ürün imalatının zamanla ticari değerini artırılacaktır.Yatırım ve işletme maliyeti sektöre girilmesini engelleyen koşulları iyileştirecek, bu alanda girişimleri artırarak yaşanan ticari, işgücü ve gelir konularında kayıpların önüne geçilecektir. Kadınların da bu alanda girişimciliğinin önünü açmak hedeflenmektedir. İmalat ve pazarlama gibi alanlarda uygulamalı eğitim verilerek sektördeki istihdam ve girişimcilik teşvik edilerek arttırılacaktır. İŞGEM’in kurulması ile ilde yöresel ürün imalatında iş hayatına girmek isteyenlere eşit girişim, iş, istihdam ve gelir olanağı yaratan bir araç kazandırılacaktır. Girişimcilik ile satış ve pazarlanması konularında eğitimler verilecek. Firmalara ortak kullanacakları eğitim salonu, teşhir salonu ve kiralık işletme alanları kurulacaktır. Firmalar eğitimler ve teknik destekler yoluyla bilinçlendirilecek, üretimin ve üretimde kalite artışının sağlanacaktır. Firmaların rekabet güçleri artacaktır. Tanıtım-Pazarlama birimi oluşturularak bu yolla marka ürünler geliştirilecektir.    Sektörde kadın girişimci ve kadın istihdamı artacak İhracat artıracaktır.” dedi.

Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ticaret ve Sanayi Bakanlığımızın “Program Otoritesi” sıfatıyla yürütmekle sorumlu olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’na (BROP) sağlanan yeni bütçe imkânlarını etkili bir şekilde kullanabilmek amacıyla 2011 yılı itibariyle yeni bir proje paketi oluşturma çalışmalarına başlamıştı bizlerde Gümüşhane’nin de bağlı bulunduğu DOKA ile yaptığımız temaslarımızla hazırlanan Gümüşhane İŞGEM projesinin desteklenmeden faydalanması için üst düzeyde görüşmelerimizi aralıksız sürdürdük. Bu doğrultuda Kalkınma Ajansları tarafından Programın ilgili tedbirlerine yönelik olarak sunulan 107 proje fikri, değerlendirmeye tabi tutuldu ve bu değerlendirme sonucunda oluşturulan  müzakere listesi  Gümüşhane İş Geliştirme Projesi’nin de dahil olduğu 22  proje  Bakanlığının web sayfasından  uzun liste olarak duyuruldu. Daha sonra uzun müzakere listesinde yer alan projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutularak desteklenecek nihai projeler sunucu Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile  Sanayi Bakanlığının ev sahipliğinde tekrar değerlendirmeye tutuldu  ve  hamd olsun ki gayretler ile Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı 11 proje açıklandı. Gümüşhane’nin geleceği için çalışıyoruz diyerek çıktığımız yolda Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin AK yarınlarının mimarı Saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sürdürdüğümüz girişimler sonucunda desteklerini esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Bakanımız Sayın Nihat Ergün’e ilimize sağlanan büyük destek nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Projenin hazırlanmasında ve takibinde gayret sarf eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve ekibine projenin ortaklarından olan Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay ve Yönetim Kurulu üyelerine, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine katkılarından ötürü hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Memleketimize hayırlı olmasını dilerim. Yoğun temasları ile hükümetimizin himayelerinde Gümüşhane büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor.”
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER