Güneş Enerjisi İle Tanışıyoruz

Gümüşhane Belediyesi Harcadığı Elektriğin Yüzde 50’sini Üretmek İçin Hazırlık Yapıyor

Güneş Enerjisi İle Tanışıyoruz

Gümüşhane Belediyesi yenilenebilir enerji üretimi kapsamında güneş enerjisi için harekete geçiyor.

Gümüşhane Belediye Meclisinin dün yapılan oturumunda gündeme gelen güneş enerji santrali kurulması kararı oy birliği ile kabul edilirken, kurulması planlanan santralin 1 MW gücünde olacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, santral kurulması için üç bölgede araştırma yapıldığını ve bu araştırmalar sonucunda Yenimahalle de bulunan Umut evlerinin arkasında ki alana karar verdiklerini söyledi.

Yapılması planlanan santralin 1 MW gücünde olacağını dile getiren Çimen, “Gümüşhane Belediyesinin aylık elektrik harcaması yaklaşık 150 bin lira civarında. Bunu yıllık olarak hesaplandığımızda 1 Milyon 800 bin lira ediyor. Bu santrali hayata geçirdiğimizde, belediyemizin kullanmış olduğu elektriğin yüzde 40 ila 50 civarındaki bölümünü biz üretmiş olacağız” dedi.

Gümüşhane Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Melih Çoban ise yapılan araştırmalar kapsamında Gümüşhane’de üç yerde teknik inceleme yaptıklarını dile getirerek, “Süleymaniye Mahallesi, Karşıyaka mesire alanı ve Yenimahalle’de teknik incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz sonrasında en uygun yer olarak TOKİ 3 olarak bilinen konutların yanında, Umut evlerinin üstündeki alanı belirledik. Hem açı olarak hem de güneş alma süresi olarak en uygun yer burasıydı. Öncelikle orada iş makineleri ile palyalama çalışması yapılacak. Panellerin koyulabileceği yollar oluşturulacak. Daha sonra izinleri alınıp, projesi hazırlanacak ve TEDAŞ’a sunulacak” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER