GÜSİAD iftar programında sorunları sıraladı

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi, düzenlenen iftar yemeğiyle bir araya geldi. Toplantıda şehrin önemli sorunlarına dikkat çekildi.

GÜSİAD iftar programında sorunları sıraladı
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi, düzenlenen iftar yemeğiyle bir araya geldi. Toplantıda şehrin önemli sorunlarına dikkat çekildi.

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Kayram Kafede gerçekleştirilen programa Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Şube Başkanı Murat Akçay ve GÜSİAD üyeleri katıldı.

İftar programının sonunda bir konuşma yapan GTSO Başkanı Akçay, birlik olmanın önemine vurgu yaparak özellikle şehrin istihdamına katkı sağlayan işadamı ve sanayicilerin daha sık bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GÜSİAD’ın Gümüşhane’de çok önemli bir vizyon ve misyon yüklendiğini dile getiren Akçay, “Gümüşhane’nin köşe taşlarının, rol modellerinin, kanaat önderlerinin zaman zaman bir araya gelmesi gerekiyor. Bugün buradaki bu ortam tam da bunu yerine getirdi. Emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜSİAD Şube Başkanı Murat Akçay ise konuşmasında son dönemde ülke genelinde artan terör olaylarına vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunlar, iç ve dış mihrakların akıl almaz oyunlarının, mülteci sorununun büyük sıkıntılar oluşturduğunu ifade eden Akçay, her türlü şer odağına karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Gümüşhane'de yaşayan, burada çalışıp kazanan, yatırım yapan, şehrin dünü ve bugününe ve yarınına yön vermek için tüm güç ve imkanlarıyla mücadele ederek çaba gösterdiklerini vurgulayan Akçay, GÜSİAD olarak hedeflerinin Gümüşhane'yi sosyo-ekonomik ve kültürel olarak kalkındırmak ve daha ileriye taşımak olduğunu söyledi.

“TEŞVİKLER YETERSİZ, HİBE PROGRAMLARINDAN VERGİ ALINMASI ANLAMSIZDIR”

Şehrin genel ve yerel sorunlarına da değinen Akçay, teşvik yasası kapsamında 5.bölgede bulunan Gümüşhane'nin organize sanayi bölgesinde 6.bölge şartlarından faydalandığını belirterek, "Bu teşvikler ilimizde sanayi yatırımının artmasında yeterli olmamıştır. Hibe destek programlarında ise uygulanan vergilendirme yöntemi yatırım yapanların canını yakmış, müteşebbisin gözünü korkutmuştur. Bu durum yatırımcıya destekten çok sorun olarak yansımıştır. Bu kanun biran önce ele alınmalı ve AB desteklerinde olduğu gibi hibe destekler vergiden ve KDV'den muaf tutulmalıdır" dedi.

“GÜMÜŞHANE’DEN 10 YIL BOYUNCA VERGİ VE SGK PRİMİ ALINMASIN”

Gümüşhane'de işletme kuranlardan 10 yıl boyunca vergi alınmaması teklifinde bulunan Akçay, "Gümüşhane'den alınan verginin devlet bütçesinde devede kulak bile olmayacağı aşikardır. Bu durum SGK primleri için de geçerlidir.

İPARD desteklerinden Gümüşhane'nin bu yıl faydalanmaya başladığını kaydeden Akçay, TYP uygulaması nedeniyle işverenlerin çalıştıracak eleman bulamadığını, TYP programları ile devletin işadamı ile rekabet eder hale geldiğini belirtti.

“ZİGANA TÜNELİ BİRAN ÖNCE BİTİRİLMELİ”

GÜSİAD olarak çok önem verdikleri iki konudan birisinin Zigana tüneli olduğunu, bunun da gecikmeli olarak başladığını ifade eden Akçay, tünel çalışmalarının aksamadan devam etmesi ve biran önce hizmete açılması temennisini dile getirdi. Tünelin açılmasının herşeyin çözüm bulması anlamına gelmemesi gerektiğini de vurgulayan Akçay, tünelin yapımıyla birlikte hedeflerin de çok iyi belirlenmesi, buna göre alt ve üstyapı çalışmalarına biran önce başlanması gerektiğini vurguladı.

“SÜLEYMANİYE BİR VEBALDİR VE BU VEBALDE ŞEHRİ YÖNETENLERİN BOYNUNDADIR”

Süleymaniye Turizm ve Kayak Merkezinin şehrin sosyo ekonomik ve kültürel gelişimine büyük bir ivme kazandıracağının hatta lokomotifi bile olacağının aşikar olmasına rağmen 14 yıldır şehrin ekonomisine kazandırılamadığını belirten Akçay, "Bu bir vebaldir ve bu vebalde ili yönetenlerin boynundadır" diyerek eleştirdi.

Süleymaniye projesinin turizm ve kayak merkezi olarak ele alınması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini kaydeden Akçay, Harşit Çayı ıslahı projesinin ve tarihi Karakol köprüsünün de biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

OTOPARK SORUNU ÇEKİLMEZ HALE GELDİ

Şehir merkezinin en büyük sorunlarından birisinin ve kanayan yarasının otopark sorunu olduğunu ifade eden Akçay, bunun artık sorun olmaktan çıkarak şehre, şehir insanına ve esnafa sıkıntı verir hale geldiğini belirterek, bu soruna biran önce çözüm bulunması, çok yönlü kalıcı çözümler üretilmesini ve şehrin acilen bu konuda rahatlatılmasını istedi.

GÜSİAD ÜYELERİNE %20 İNDİRİM

Akçay, son olarak GÜSİAD olarak Medikal Park hastaneleriyle protokol imzaladıklarını, protokol kapsamında bu hastanelerde sağlık hizmeti alan GÜSİAD üyelerine yüzde 20 indirim sağlanacağı bilgisini de paylaştı.

Toplanı GÜSİAD üyelerinin görüşlerini dile getirmesiyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER