GÜSİAD üyeleri iftarda buluştu

Gümüşhane Sanayici İş Adamları Derneği (GÜSİAD) geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi.

GÜSİAD üyeleri iftarda buluştu
Gümüşhane Sanayici İş Adamları Derneği (GÜSİAD) geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi.

Tarihi Balyemez Konağı’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Arslan Murat Akçay, STK Başkanları, GÜSİAD üyeleri ve iş adamları katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Zigana tünelinin 21 Mayıs’ta ihalesinin yapıldığını Karayollarının incelemeleri sonucunda bu ayın sonunda sözleşmesinin imzalanmasının beklendiğini ifade etti.

“GÜMÜŞHANE BÜROKRASİSİNDEN, ÖZEL SEKTÖR DOSTU BİR BÜROKRASİ ANLAYIŞI BEKLİYORUZ”

GTSO Başkanı İsmail Akçay ise “Gümüşhane’de tabi ki eksikler olacak insan hayatı sorunlarla doludur ve bu sorunları çözmekle yükümlüdür. Gümüşhane olarak birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece bizim merkez olan yerlerden alamayacağımız hiçbir yatırım yoktur. Bütün işlerin önünde duran bürokrasiyi aşmakta ciddi sorunlar çekiyoruz. Gümüşhane şartlarındaki yatırımcıları herkesin başının üzerinde taşıması gerekir. Ama maalesef hayatında bir kişiye maaş ödememiş olan insanlar özel sektöre zaman zaman fatura kesmeye kalkıyor ya da özel sektörü yargılamaya kalkıyor. Kim bunlar hayatında bir ay bir kişiye maaş vermemiş insanlar. Gümüşhane bürokrasisinden, özel sektör dostu bir bürokrasi anlayışı bekliyoruz. Bütün bunlardan sonra bu birlik ve beraberliğin içerindeki güzelliğinde görmek gerekir. Gümüşhane’de keyifli ve dayanışma içerisinde olmak gerektiğini düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Arslan Murat Akçay da GÜSİAD olarak geçmişten günümüze şehrin çok yönlü gelişiminde sanayici ve iş adamları olarak tüm zorluklara ve engellere rağmen bütün imkanları seferber ederek katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

MADEN FİRMALARI

Gümüşhane’nin yer altı zenginlikleri olan madenlerin işleticilerinden gereği gibi faydalanılamadığını kaydeden Akçay, “Maden firmaları kalıcı istihdam sunacak yatırımlardan kaçınmakta, kendi planlarını ön plana çıkarmakta tek taraflı bu şehrin değerlerini talan etmektedirler. Günü kurtarmak adına şehrin geleceğine çok büyük zararlar verecek yaklaşımlardan kaçınmak ve tekrar gözden geçirilmelidir” dedi.

ZİGANA TÜNELİ

Ulaşımda Gümüşhane’nin can damarı olacak olan fakat yılladır bir türlü yapılamayan yeni Zigana tünelinde sürüncemenin halen devam ettiğini kaydeden Akçay, bununla birlikte acilen rehabilite edilmesi gereken Torul-Tirebolu yolunun bu haliyle tehlike saçmaya devam ettiğini söyledi.

KAYAK MERKEZİ


Gümüşhane’nin kalkınmasında sosyo- ekonomik rol oynayacak olan Süleymaniye kayak merkezinin şehre kazandırılmasıyla diğer turizm alanlarının da lokomotifi olacağını dile getiren Akçay, Süleymaniye kayak ve turizm alanının 13 yıldır adının gündemde ¬olduğunu fakat bir türlü şehre katkı sağlayacak hale getirilemediğini ve halk tabiriyle ‘yılan hikayesine’ döndüğünü belirtti.

ŞEHRİN İMAR PLANI

Gümüşhane’nin şehir imar planının da şehrin gelişmesine katkı sağlayacak şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Akçay, “Bununla birlikte şehrin tek yönlü büyüme fecaatinin önüne geçilmelidir. İlimizde doğu yönünde tek yönlü büyümeye teşvik edilmektedir. Bu ilimiz için çok sağlıklı bir büyüme şekli değildir. Kanımızca bu büyüme şekil, hatalıdır ve bu büyümü şeklinden biran önce vaz geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Akçay, katı bürokrasiyi, hızlı tren, Salyazı Havaalanı, İPARD programı ve yapılması planlanan HES projelerine de değindi.

Ramazan Yetim

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER