Güvende ve Erikbeli yolunda hummalı çalışma

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 171 yıldır yayla şenliği yapılan Güvende Yaylası yolunda beton yol çalışmaları ve Erikbeli yaylasına ulaşımı sağlayan yolda çalışmalar devam ediyor.

Güvende ve Erikbeli yolunda hummalı çalışma
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 171 yıldır yayla şenliği yapılan Güvende Yaylası yolunda beton yol çalışmaları ve Erikbeli yaylasına ulaşımı sağlayan yolda çalışmalar devam ediyor.

İlk olarak Çağlayandibi Şelalesi, Örümcek Ormanları ve Çıkrıkdüzü Yaylasını da kapsayan, yaz aylarında binlerce aracın geçiş yaptığı Güvende yaylası yolunun Örümcek Ormanları içerisinde yapılan çalışmaları denetleyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından finansmanı sağlanan, İl Özel İdaresi tarafından projelendirilip kontrollük hizmetleri yapılan yoldaki çalışmanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Vali Memiş, beraberinde Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte sonbahar renklerinin hakim olduğu bölgeye araçlarla ulaştıktan sonra kısa bir yürüyüş yaparak yol çalışmalarını inceledi.

8 kilometre beton yol bitti

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan ödenekle Kürtün ilçesi ile Güvende Yaylası arasını beton yol yaptıklarını ifade eden Vali Memiş, toplam 18 kilometrelik yolun 8 kilometrelik kısmın betonlama işinin bittiğini, hava müsaade ettiği müddetçe çalışmaların devam edeceğini söyledi.

“Turizm altyapısına yönelik bütün yollar tamamlanacak”

Kendisinin göreve başladığı günden itibaren aldıkları karar doğrultusunda turizm alt yapısı olarak değerlendirilen bütün yolları tamamlamak için çalışma başlattıklarını kaydeden Vali Memiş, “Örümcek Ormanlarındaki yolda olağanüstü bir güzellik var. Bizim yaptığımız iş aslında bir turizm yatırımıdır. Hem ilçe halkına çok büyük bir hizmet, hem bölge halkına, Karadeniz Bölgesine, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane illerini kapsayan bir hizmet. Onbinlerce aracın geçtiği bir güzergah. Onun için buranın betonlamasını yapıyoruz” dedi.

“Kazıkbeli yaylasının yolu bitti”

Yine Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli yaylasının yolunu Yeşil Yol projesi kapsamında bitirdiklerini dile getiren Vali Memiş, “Buraları bizim Özel İdare kaynaklarımızla yapmamız mümkün değil. Bu nedenle ödenek aktarılmasında Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş’a özellikle teşekkür ediyorum. İl olarak
birlik beraberlik içerisinde olursak bu yatırımlar artarak devam edecek. Kusur varsa kusurlar giderilir, kabahat varsa gereği yapılır, ama birlik ve beraberlik ruhunu bozmadan. İşini yapacak olan işini yapacak, dedikodu yapan az sayıda vatandaş da dedikodusunu yapacak” diye konuştu.

“Erikbeli yolunda Karayolları çalışma başlattı”

Vali Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra önceki aylarda Karayolları’na devredilen Erikbeli yayla yolunda yapılan çalışmaları da denetledi.

Erikbeli Yaylasına 15 Temmuz’da darbenin olduğu gün Kadırga yayla şenliklerine geldikten sonra uğradığını hatırlatan Vali Memiş, “Şenlik sonrası Erikbeli Yaylasına geldiğimde gördüğümüz yolların çok kötü oluşuydu. Erikbeli Yaylası’ndan Tonya’ya giden yolu gördüğümde çok imrenmiştim. Erikbeli Yaylası’ndan beldemiz Özkürtün’e indiğimiz yol ise çok kötüydü. Şimdi bu yollarımızı yaparak yol standartlarımızı artırıyoruz. Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya teşekkür ediyoruz. Bizim Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş’a da teşekkür ediyorum. Onların aktardıkları kaynaklarla birlikte yollarımızı yapıyoruz. Erikbeli Özkürtün yolunu karayolları ağına aldırdık. Çalışmalar hızla sürüyor. Erikbeli de bizim için son derece önemli. Yukarı Kürtün dediğimiz yolun da karayolları ağına alınmasıyla büyük bir hizmete vesile olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice hizmetlere vesile olacağız” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER