Güvenilir toplum güvenilir insanlardan oluşur

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof.Dr. İsmail Karagöz, güvenilir toplumların güvenilir insanlardan oluştuğunu söyledi.

Güvenilir toplum güvenilir insanlardan oluşur

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof.Dr. İsmail Karagöz, güvenilir toplumların güvenilir insanlardan oluştuğunu söyledi.

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ‘Hz.Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Müftüsü Ercan Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zafer Erginli, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Vali Okay Memiş, İslam dininin çok önemli ve değerli hükümleri olan hem ahireti hem de dünyayı düzenleyen bir rahmet dini olduğunu söyledi.

“Kur’an her haliyle mucizelerle dolu bir şifa kaynağı”

Dinin hayatın her anına hükmeden ve cehaleti asla kabul etmeyen bir alan olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, “Yüce Rabbimizin Peygamber Efendimize ilk buyruğu Oku! emri. Bana göre hepimizin öncelikli sorumluğu dinimizin temeli olan Kur’an-ı Kerim’i çok iyi okumak. Hem Arapçasını hem de Türkçesini mutlaka anlayarak okumalıyız. Çünkü Kur’an her haliyle mucizelerle dolu bir şifa kaynağı. Her gün Kur’an-ı Kerim meali ve Peygamber Efendimizin sahih hadislerini okumaya gayret ediyorum. Kur’an-ı Kerim bütün sorunlarımızın ve ihtiyaçlarımızın kaynağı. Bütün çözümler onda. Mevki, makam, şan ve şöhret geçicidir. Allah katında en önemlisi takva sahibi olabilmek yani iyi bir insan olabilmektir. Buna hepimizin dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Vali Memiş’in konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon filmi gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını sundu.

Güvenli toplum nasıl olacak? Toplumda yaşayan insanlar birbirine güveniyor mu? sorularına cevap arayan Karagöz, Türkiye’de yapılan güven araştırması sonucunda insanların birbirine güven oranının yüzde 6 olarak belirlendiğini söyledi.

Doğruyu konuşmanın farz olduğunu ve güvenilir insan olmanın birinci şartı olduğunu ifade eden Karagöz, 11 şartı şöyle sıraladı: “Kişinin verdiği sözü tutması gerekir. Sözünü tutan Müslüman Allah’a kulluk etmiş olur. Yaptığımız sözleşmeye uymalıyız. Müslüman başkasının can güvenliğini tehdit etmez. Kimsenin malına mülküne tecavüz etmez. Namus, haysiyet güvenliğini ihlal etmez. Eşler birbirini aldatmaz. Kişilerin arkasından gıybet etmez. Arkadaşına, komşusuna, eşine zarar vermez. Emanetlere riayet eder.”

Günümüzde Müslüman olduğu halde dinsiz olanlar olduğunu kaydeden Karagöz, “İmanınıza sahip çıkın” çağrısında bulunarak “İmanınızı muhafaza için farzlara dikkat edip haramlardan kaçının. Yaptığınız işi hakkıyla ve düzgün yapın. Güvenilir toplum, güvenilir insanlardan oluşur” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Müslüman Allah’a inanan, ona güvenen ve kendisine güvenilen insandır”

İl Müftüsü Ercan Aksu ise konuşmasında Kutlu Doğum Haftasının önemine dair çeşitli bilgiler aktararak, “Biz Müslümanlar olarak her zaman her daim güvenilir olmalıyız. Çünkü Müslüman Allah’a inanan, ona güvenen ve kendisine güvenilen insandır. Toplumun her daim doğru, dürüst, emin ve güvenilir insanlara ihtiyacı vardır. Hem yurdumuzda hem de İslam coğrafyasında bu güvenin yeniden tesis edilmesi, yeniden kurulmasını ümit ediyorum” dedi.

Konferansın sonunda vatandaşlara gül ve kitap takdimi ile Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından da Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER