Harşit'te Katliam Devam Ediyor

Gümüşhaneli bir grup doğasever Harşit Çayına inerek dere ıslahı nedeniyle yönü değiştirilen çayda can çekişen binlerce balığı susuz bölgeden, sulu bölgeye aktararak kurtardı.

Harşit'te Katliam Devam Ediyor
Gümüşhaneli bir grup doğasever Harşit Çayına inerek dere ıslahı nedeniyle yönü değiştirilen çayda can çekişen binlerce balığı susuz bölgeden, sulu bölgeye aktararak kurtardı.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada Harşit Çayında devam eden çalışmalar ve balık ölümlerine dikkati çektiklerini belirterek, bu çağrılarının ilgili kurum ve firma tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Gümüşhane şehir merkezinde Karşıyaka - Karakol Köprüleri arasında değiştirilen su yatağında binlerce balığın ve su canlısının susuz bırakılmasına neden olduğunu kaydeden Oral, su azaldıkça can mücadelesi veren binlerce balığın yaşam mücadelesinin yapılan katliamı daha net bir şekilde resmettiğini dile getirdi.

Şehir halkının da şahitlik ettiği çalışma sırasında, yüklenici firmanın mesai saatinin bittiğini gerekçe göstererek sahadan ayrılması nedeniyle binlerce balığın öldüğünü dile getiren Oral, “İşin bağlı olduğu DSİ (Devlet Su İşleri) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ilgililerinin yapılan onca görüşmelere ve uyarılara rağmen derenin kollarındaki su kesme işlemi sırasında personel bulundurmaması ve yüklenici firmanın da sahada teknik personelinin olmaması hem DSİ Gümüşhane Şube Müdürlüğünün hem de İşin yüklenici firmasının Gümüşhane'yi ve ekolojik yaşamı ne kadar önemsediklerini gözler önüne sermiştir. Konu ile ilgili il büyüklerimizin ve ilgili kurum yetkililerinin yapacağı her müdahalenin binlerce canlının yaşam bulacağı anlamına geldiğini belirterek, aksi durumda da yetkili yada ilgili her kimse engel olunmayan bu katliamın sorumluluğunu ruhen ve manen taşımaları gerektiğini düşünmekteyiz. Tüm Gümüşhane halkını ve doğaseverleri kıyılan Gümüşhane'ye sahip çıkmak adına güçleri yettiğince ve bir sonraki nesle sağlıklı yaşayabilecekleri topraklar bırakmak adına çevremize, doğamıza ve suyumuza zarar verici her faaliyete karşı mücadele etmeleri gerektiğini belirtmek isteriz. Zarar verici faaliyetlerin dışında tüm halkımızdan çevre temizliğine önem vermelerini ve herkesin arzusu olan bir Gümüşhane'ye kavuşmamız için bireysel olarak ta mücadeleler vermeleri gerektiği düşüncesindeyiz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER