‘Hasan Keyf’ açıldı

Gümüşhane Üniversitesi merkez Gümüşhanevi kampüsü sosyal tesis alanlarında hem üniversitenin hem de şehrin vizyon market ve kafesi ‘Hasan Keyf’in açılışı törenle yapıldı.

‘Hasan Keyf’ açıldı

Gümüşhane Üniversitesi merkez Gümüşhanevi kampüsü sosyal tesis alanlarında hem üniversitenin hem de şehrin vizyon market ve kafesi ‘Hasan Keyf’in açılışı törenle yapıldı.

Üniversite sosyal tesisler giriş katında bulunan tesislerin açılışına Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Üniversite yönetimi, akademisyenler, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Gümüşhaneli genç girişimci Hasan Çiçek tarafından şehre kazandırılan tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada özellikle “Hasan Keyf” ismine vurgu yapan Vali Memiş, “Gümüşhane’de Batman’daki Anadolu kültürünün isminin sizin isminizle özdeşleştirilerek yaşatılması da ayrı bir güzellik, ayrı bir hoşgörü. Bu Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin memleketi olan Gümüşhane’nin olaylara ne kadar hoşgörüyle yaklaştığının da somut bir tezahürüdür. Bundan dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

“Gümüşhane modern Sümela”

Gümüşhane Üniversitesinin muhteşem bir yerleşkeye sahip olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Ben burayı aslında Gümüşhane’nin tamamını adeta modern Sümela gibi değerlendiriyorum. Kayaları oyarak evler, binalar yapıyorsunuz. Bu üniversite binaları da aynen öyle çok zor şartlarda çok zor bir topografyada yapılmış. Emeği geçen o dönemin milletvekillerine, belediye başkanına ve rektörüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Gümüşhane’de üniversite öğrencilerinin bütün ihtiyaçları karşılanmalıdır”

20 bin üniversite öğrencisiyle Gümüşhane’yi milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve kamu yöneticileriyle marka şehir haline getirmek amacında olduklarını kaydeden Vali Memiş, “Gümüşhane’de üniversite öğrencilerinin bütün ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bunun somut adımlarını atıyoruz. Bu kentte daha düne kadar sinema salonu var mıydı? Artık var. Gençlerin ihtiyacı olan, sahil kesimlerinde olmayan tesisi belediye Başkanımız Ercan Çimen Bey bu ile kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ay AVM’nin temelini atacağız. Çok güzel birinci sınıf bir tesisin inşaatına başlayacağız. Belediyemizin öncülüğünde bu kente kazandıracağız. Gümüşhaneli kardeşlerimiz bu memlekette yaşadıkları için mutlu ve huzurlu olacaklar” şeklinde konuştu.

“Gümüşhane ili olarak bizim biraz koşmamız gerekiyor”

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane’de güzel şeyler olduğunu ve Gümüşhane’nin geleceği olduğunu belirterek, “Gümüşhane Üniversitesi’nin de geleceği var. Bizler yerel yöneticiler olarak ilimizi en iyi şekilde dizayn etmemiz lazım. Tabi ki kaldırım da yapacağız, yol da yapacağız, sosyal ihtiyaçlar ne varsa bu şehri butik bir şehir yapacağız. Bizim mücadelemiz de bu. Gümüşhane ili olarak bizim biraz koşmamız gerekiyor. Gümüşhane Üniversitesi her geçen gün büyüyor. En son kurulan üniversiteler içerisinde en hızlı gelişen üniversite. Bu göğsümüzü kabartıyor ama bizler de STK’larımızla, siyasi parti temsilcilerimizle hep beraber şehrimiz için neler yapmamız lazım bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu gelişimin yanında bizim de hızlı koşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane Üniversitesi ilimize değer katmıştır”

GTSO Başkanı İsmail Akçay da devletin altyapıyı yaptığını, altyapıyı yaptıktan sonra görevin özel sektöre düştüğünün altını çizerek, “Gümüşhane Üniversitesi ilimize değer katmıştır. Sayın Valimizin her zaman dediği gibi Gümüşhane’nin en önemli değeri, en önemli markası Gümüşhane Üniversitesi’dir. Gümüşhane Üniversitesi’nin başarıları Türkiye’deki 81 il içerisinde sosyal, ekonomik, kültürel yönden sıralamada en üst sıralara çıkmasına vesile olmuştur. Bu bakımdan Gümüşhane Üniversite’mizin önceki ve bugünkü rektör ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum. Bu ülke zenginleşecekse, üretim ve istihdam artacaksa bunu yapacak olan özel sektördür. Genç girişimcimiz Hasan Bey’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılış töreni akabinde davetliler market ve kafeyi gezerek firma sahibi Hasan Çiçek’ten bilgi aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER