Hayata Dokunuşlar’dan Anneler Günü Programı

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Hayata Dokunuşlar’ projesi kapsamında Anneler Günü için yemekli program düzenlendi.

Hayata Dokunuşlar’dan Anneler Günü Programı
Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Hayata Dokunuşlar’ projesi kapsamında Anneler Günü için yemekli program düzenlendi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa Vali Vekili İsmail Özkan’ın eşi Esin Özkan, Vali Yardımcısı Şenol Turan’ın eşi Nazlı Turan, kurum müdürleri, şehit ve gazi anneleri, eşleri, yakınları, Türk Kadınlar Birliği üyeleri ile birlikte çok sayıda kadın katıldı.

Açılış konuşması Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik tarafından yapılan programda konuşan ve tüm annelerin anneler günü kutlayan Vali Vekili İsmail Özkan’ın eşi Esin Özkan, programın Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz tarafından organize edildiğini fakat bir yakınının ani gelişen rahatsızlığı nedeniyle il dışında olduğundan Yavuz’un programa katılamadığını ifade ederek, Vali Yücel Yavuz’un ve eşi Şengül Yavuz’un selamlarını katılımcılara iletti.

Özkan tarafından davetlilerle paylaşılan ve başta şehit anneleri olmak üzere programa katılan, katılamayan tüm annelerin anneler gününü kutlayan Şengül Yavuz mesajında, “Baldan tatlı dilleriyle sözün en güzeline gül cemalleriyle yüzün en güzeline, fedakarlıkları ve sevgileriyle kalbin en güzeline sahip cennet kokulu annelerimizin anneler gününü kutlarım. Dokuz ay emanetlerin en kıymetlisini ve yüklerin en ağırını taşır anne. Ve bir ömür devam eder taşımaya, gözünden bile sakınır. Ama öyle anneler var ki onların yükü, yüklerin en ağırı, en şereflisi. Ve onlar hepimizin baş tacı. Sevgili şehit anneleri, anneler gününüz kutlu olsun. Bizleri evladınız biliniz. Anne, cennetten bir adım ve anne, cennette bir adım. Rabbim hepimizi ana duası alan evlatlardan eylesin ve Rabbim hepimize dualarımızı eksik etmediğimiz vatanına, milletine, ailesine hayırlı evlat sahibi analardan eylesin. Bir gün değil bir ömür hizmet etsek haklarını ödeyemeyeceğimiz bereketli ak ellere, sıcacık şefkatli yüreklere sahip sevgili anneler sevgi hep yanınızda olsun” ifadelerine yer verdi.

Gençlik Merkezi üyeleri tarafından hazırlanan şiir sunumunun ardından, proje kapsamında hazırlattırılan hediyeler annelere takdim edildi.

Duygu dolu anlar yaşanan programın sonunda davetliler kendilerine gösterilen ilgiden ve düzenlenen programdan memnuniyetlerini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER