Hem yüreklere hem yüzlere neşe saçıldı

Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri Arzular-Kabaköy ilköğretim okulu öğrencileri ile buluştu.

Hem yüreklere hem yüzlere neşe saçıldı

Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri Arzular-Kabaköy ilköğretim okulu öğrencileri ile buluştu.

Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri “Merkezim Her Yerde Projesi” kapsamında Arzular-Kabaköy İlk ve Orta Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Değerler Atölyesi kapsamında Komşuluk Hakkı geleneksel sahne sanatlarımızdan olan Hacivat ve Karagöz’ün yanı sıra Orta Oyunundaki Kavuklu ve Pişekar tiplemeleri ile öğrencilere anlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, “Bakanlığımızın başlattığı ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile yine bakanlığımız öncülüğünde ‘Değerler Atölyesi’ kapsamında Gümüşhane Merkez İlçeye bağlı Arzular-Kabaköy İlk ve Orta Okuluna gelerek öğrencilerimiz ile buluştuk. Okulumuzun salonunda 1,2,3,4,5,6’ncı sınıf öğrencilerimiz için Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü üyesi arkadaşlarımız ile ‘Komşuluk hakkı’ konusunu işlediğimiz oyunlarımızı sahneledik. İlk olarak Aşuk ile Maşuk gösterisinin ardından geleneksel gölge oyunumuz Hacivat ile Karagöz sahne aldı. Daha sonra da Kavuklu ile Pişekar’ın eğlenceli gösterisi ile çocuklarımızın yüreklerine dokunduk” dedi.

Yaptıkları etkinliklerde hedeflerinin; yaşlı olsun, genç olsun, çocuk olsun herkesin yüzlerinde gülümsemeye yol açmak olduğunu dile getiren Cebel, “Bugün de küçük kardeşlerimizin gülücükleri, kahkahaları ve alkışları en büyük mutluluğumuz oldu. Onlar bize, biz onlara neşe saçtık. Tiyatro kulübümüzün üyeleri aracılığıyla köklü bir geçmişe sahip olan ülkemizin, yüzyıllardır biriktirdiği derin bir kültürel birikimi çocuklarımıza aktarmak istedik. Asırlardır devam eden ve birbirinden eğlenceli yönleri olan geleneksel sahne sanatlarımız aracılığı ile “Komşuluk Hakkı” konusunu işledik” diye konuştu.

Etkinliklerini sadece il merkezi sınırları içerisinde değil tüm köy okullarına da taşıdıklarını belirten Cebel, “Zaman zaman Gümüşhane’nin tüm okullarına yönelik etkinlikler yapıyoruz. Bugün de Arzular-Kabaköy beldesindeydik. Öğrencilerimize bakanlığımızın çizdiği yol haritası çerçevesinde ulaşıyor ve onların hayatına bir renk de biz katmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda Gençlerin İyilik Ağacı, Değerler Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Kitap Okuma Halkaları gibi projeler kapsamında sürdürdüğümüz etkinlikler ile Bilim, Kültür, Sanat ve Sosyal alanlarda gençlerimize en kaliteli hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER