Herkes O'nu Okuyor Ödül Töreni Yapıldı

Peygamber Yolu Derneği ile Gümüşhane Eğitimciler Derneği’nin (GÜEDER) ortaklaşa düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasın ödül töreni gerçekleştirildi.

Herkes O'nu Okuyor Ödül Töreni Yapıldı
Peygamber Yolu Derneği ile Gümüşhane Eğitimciler Derneği’nin (GÜEDER) ortaklaşa düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasın ödül töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin seslendirdiği ilahilerle coşkulu bir gece yaşayan Peygamber sevdalıları, okunan Kur’an-ı Kerim ve Nat’ı Şerif’lerle gözyaşlarını tutamadı.

İl genelinde bin 600 kişinin katıldığı yarışmada Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’, Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ ve Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’ adlı eserlerinden ilk 33’e girenler ödüllendirildi.

Yarışmada birinci olan Sonsuz Nur adlı eserden Sefa Öztürk ve Efendimiz kitabından yarışmaya katılan Zehra Demir umre ile ödüllendirilirken, ortaokul kategorisi birincisi Berkan Polat’a tablet hediye edildi.

Yarışmada dereceye giren diğer 30 kişiye tablet, bisiklet, fotoğraf makinası, saat, altın ve çeşitli hediyelerin verildiği programda bir konuşma yapan GÜEDER Başkan Vekili Ramazan Tali, dernek olarak toplumun ve insanlığın ihtiyaç duyduğu insan modelini yetiştirmeyi devam edeceklerini söyledi.

Paylaştıkça çoğalan sevgi ve bilgi anlayışıyla yenilikçi ve girişimci ruha sahip bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çeken Tali, ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla çıktıkları ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasıyla Hz. Muhammed’in hayatını birçok insanın yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan 64 yaşındaki Hasibe Erdoğan, 10 yaşından beri Hz. Muhammed’e aşık olduğunu, yarışma için Efendimizin hayatını defalarca okuduğunu belirtti.

Özel Bahar Koleji öğrencilerinden Nehir Kösebıyıkoğlu’nun ‘Sevgili Peygamberim’ ve Bahar Kolotoğlu’nun ‘Akıncı Türküsü’ adlı şiirleri seslendirdiği gecede okul korosunun Sanatçı Ertuğrul Erkişi ile okuduğu Türkçe ve İngilizce minik dualar parçaları büyük alkış aldı.

İlahi, na’t ve şiirlerin ardından ödül törenine geçildi. Gümüşhane Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak, Gümüşhane İl Milli Eğitim Denetmeni Beytullah Tezcan, Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Kuşakkaya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turan Tuğlu, Gümüşhane Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Kaanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hikmet Şahin ile Güsader Başkanı Fikret Yıldız tarafından dereceye girenler ödüllerini aldı. Umreye hak kazanan Sefa Öztürk ve Zehra Demir’in kabe motifli ödül çekini alırken duygulandıkları görüldü.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER