Hollandalı turizmciler tanıtıma dikkat çekti

Hollanda’da seyahat acentesi sahibi ve içerisinde çok sayıda turistik tesis bulunan 110 hektarlık alanın işletmecisi Herman ve eşi Bea Winnemuller çifti Gümüşhane’nin turizm potansiyelini incelemek için Ramada Gümüşhane Otel’in daveti üzerine Gümüşhane’ye geldi.

Hollandalı turizmciler tanıtıma dikkat çekti

Hollanda’da seyahat acentesi sahibi ve içerisinde çok sayıda turistik tesis bulunan 110 hektarlık alanın işletmecisi Herman ve eşi Bea Winnemuller çifti Gümüşhane’nin turizm potansiyelini incelemek için Ramada Gümüşhane Otel’in daveti üzerine Gümüşhane’ye geldi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Hollanda’da çalıştığı dönemde birlikte çalışmalar yürüten Ramada Gümüşhane Otel Genel Müdürü Veysel Sezen’in daveti üzerine şehre gelen Winnemuller çifti şehrin tarihi ve turistik alanlarını gezerek incelemelerde bulunuyor.

Ramada Gümüşhane Oteli sahibi Arazlar Grup Başkanı Zekai Araz’ın da katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Winnemuller çifti Gümüşhane’nin muhteşem bir doğası olduğunu, temiz havası ve dağlarına hayran kaldıklarını belirterek, başta tünel ve yollar olmak üzere yapılan altyapı çalışmalarının turizme hazırlık çalışmaları olduğunu söyledi.

“Özellikle Almanya ve Hollanda’da fuarlarda Gümüşhane’nin tanıtılması gerek”

Yeni Zigana tünelinin bitmesi ve ulaşımın rahatlamasının ardından Avrupalı turistlerin mutlaka Gümüşhane’yi tercih edeceklerini dile getiren Winnemuller çifti, “Reklam çok önemli. Tanıtılması lazım. Özellikle Almanya ve Hollanda’da tanıtılması gerek. Fuarlarda bu bölgenin tanıtılması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“Yaylalar ve temiz hava ön plana çıkarılabilir”

Türkiye’nin güneyinin sıcak havasına karşın kuzeyinde havanın daha serin ve doğasının muhteşem olduğunu ifade eden Winnemuller çifti, birkez daha tanıtıma vurgu yaparak yaylaların ve temiz havanın ön plana çıkarılarak mutlaka Avrupa pazarında tanıtılması gerektiğini irdeledi.

Ramada Gümüşhane Otelinin Gümüşhane’de açılmasının çok başarılı bulduğunu kaydeden Winnemuller çifti, “Biz Türkiye’nin güneyine gelmiş ve orada güzel oteller görmüştük ama Gümüşhane’de böyle bir otelin açılması çok güzel olmuş. Manzarası da çok güzel. Odaları ve hizmeti de çok güzel. Gümüşhane’nin ilk 5 yıldızlı otelinde Hollandalı ilk misafirler biziz. Umarız ayağımız uğurlu gelir ve devamı gelir” diye konuştu.

“Bir hafta boyunca ilmek ilmek Gümüşhane’yi gezecekler”

Ramada Gümüşhane Oteli Genel Müdürü Veysel Sezen ise davetleri üzerine gelen Winnemuller çiftinin Gümüşhane’yi görmek, turizm potansiyeline ve sunulabilecek turizm ürünlerine bakmak amacıyla Gümüşhane’ye geldiklerini söyledi.

Winnemuller çiftinin bir hafta boyunca misafirleri olacağını dile getiren Sezen, “Bir hafta boyunca Gümüşhane’yi gezdireceğiz. İlk olarak Süleymaniye Mahallesine ve yaylalara gittik. Kültür Merkezinde yapılan 23 Nisan şenliklerini izledik. Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Kürtün Barajı ve Örümcek Ormanları ile o bölgedeki yaylalar ile Çağlayandibi şelalesini görecekler. Daha sonra da Karaca Mağarası, Limni Gölü Tabiat Parkı ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkını da gezecekler” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tekin
Tekin - 6 yıl Önce

Turizm için çok önemli olabilecek Santa harabelerini gezdirmeyin sakin. Orası Trabzon'a bağlı zaten!!!!

SIRADAKİ HABER